MALOM NIKOLI (2) POTREBNO 50 HILJADA EVRA ZA LEČENJE U INOSTRANSTVU: Aleksandar iz Loznice jutros krenuo put Hilandara, trči 918 kilometara kako bi podstakao humane ljude da pomognu
Foto: T.Ilić

humano

MALOM NIKOLI (2) POTREBNO 50 HILJADA EVRA ZA LEČENJE U INOSTRANSTVU: Aleksandar iz Loznice jutros krenuo put Hilandara, trči 918 kilometara kako bi podstakao humane ljude da pomognu

Srbija -

LOZNICA- Maratonac Aleksandar Kikanović iz Loznice nešto pre osam sati jutros je sa platoa kod Crkve Vaznesenja Gospodnjeg na Lagatoru učinio prve korake na svom humanitarnom maratonu čiji je cilj Manastir Hilandar.

Humani maratonac trči za dvogodišnjeg Nikolu Stakića iz Mačvanskog Prnjavora a svojim trčanjem želi da skrene pažnju i podstakne humane ljude da pomognu ozdravljenje ovog dečaka za čije lečenje u inostranstvu je potrebno 50 hiljada evra.

foto: T.Ilić

On do Hilandara. udaljenog 918 kilometara od Loznice, treba da stigne za 23 dana, prelazeći dnevno u proseku po 40 kilometara.

- Za Nikolino ozdravljenje potrebna je naša pomoć i nadam se da će se moji sugrađani uključiti u akciju. Ona traje sve dok ne stignem do Svete Gore, a novčani prilozi mogu se dati u nekoliko lozničkih kafića gde su postavljene kutije za prikupljanje pomoći. Voleo bih da svi zajedno pokažemo veliko srce i da Nikoli omogućimo potrebno lečenje – rekao je uoči početka maratona Kikanović koga su na put ispratili brojni prijatelji, a nekoliko trkača i biciklista će prve kilometre puta biti uz njega.

ZA POMOĆ

Žiro račun na koji se može uplatiti pomoć otvoren je u Komercijalnoj banci na ime dečakovog oca. Darko Stakić: 205-9011007541834-80, rekao je loznički maratonac.

Dečakov otac Darko kaže da je do sada sakupljeno sedam hiljada evra i da dok ne bude obezbeđen sav novac za transplantaciju matičnih ćelija ne mogu početi lečenje. On se nada da će akcija uspeti i Nikola otići na lečenje.

Pre nego što je Kikanović krenuo na dalek put u kripti Crkve Vaznesenja Gospodnjeg služena je molitva i dobio je blagoslov za uspeh u ovom poduhvatu.

Prva deonica je od Loznice do Osečine, pa će dalje prolaziti kroz Valjevo, Kosjerić, Čačak, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Kruševac, Leskovac, Bujanovac, Preševo, Severnu Makedoniju, Grčku do Svete Gore i Manastira Hilandara.

Na putu će ga u kolima pratiti jedan drug kao podrška ukoliko maratoncu nešto zatreba. Kikanović je uveren da će uspeti, još samo da ga drugi podrže i pomognu ispunjenju njegove humane misije.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja