Najnovije vesti

SVEČANO U LEPOSAVIĆU: Veliki broj vernika sa Episkopom Teodosijem proslavio opštinsku slavu (FOTO)
Foto: TV Hram

praznik

SVEČANO U LEPOSAVIĆU: Veliki broj vernika sa Episkopom Teodosijem proslavio opštinsku slavu (FOTO)

Srbija

Izgradnjom crkve Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, pre šesnaest godina, u Leposaviću i odlukom crkvenih i lokalnih vlasti ustanovljena je hramovna i opštinska slava koja je danas proslavljena Svetom arhijerejskom Liturgijom koju je služio Episkop raško-prizrenski Teodosije uz sasluženje sveštenstva Eparhije raško-prizrenske.

 

1 / 7 Foto: TV Hram

 

Liturgiji je prisustvovalo više stotina vernika među kojima je bio i veliki broj dece, a prisutni su bili i predstavnici lokalne samouprave, saopštila je Televizija "Hram".

"Potrebno je da se svi zajedno sabiramo oko Crkve Božije jer nas Crkva okuplja u slozi, ljubavi i jedinstvu", poručio je okupljenim vernicima Vladika Teodosije izrazivši radost što se poslednjih godina vernici u ogromnom broju okupljaju u svim hramovima i manastirima širom Kosova i Metohije.

Nakon Svete Liturgije, usledila je tradicionalna svečana slavska Litija ulicama Leposavića koju je predvodio Vladika Teodosije a koja se povodom hramovne i opštinske slave organizuje već petu godinu zaredom, a u okviru Litije, Vladika Teodosije odslužio je pomen kraj spomenika borcima palim za čast i slobodu Otadzbine u ratu od 1998 do 1999. godine.

 

(Kurir.rs)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...