Pokrajinski premijer Igor Mirović: Nove mere agrarne politike su usmerene na mali i srednji biznis
Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinski premijer Igor Mirović: Nove mere agrarne politike su usmerene na mali i srednji biznis

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je na 86. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu da je Pokrajinska vlada brojnim podsticajnim programima značajno unapredila oblast agrara.

- Sprovodimo nove mere agrarne politike, koje su više usmerene na mala i srednja preduzeća kao i na poljoprivredna gazdinstva. To su mere koje nismo imali pre 2016. godine, a koje postaju prakasa pokrajinske vlade na čijem sam čelu. To je, pre svega, naša obaveza prema poljoprivrednicima i naša razvojna šansa, naglasio je Mirović.

On je u pratnji pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuka Radojević, direktora Garancijskog fonda AP Vojvodine Đorđa Rakovića i drugih saradnika, obišao štandove u Hali Master, u kojoj se predstavlja i Pokrajinska vlade. Prilikom obilaska 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, ambasador Republike Tunisa Sejf Alah Redšib uručio je predsedniku Miroviću „Drvo masline" kao simbol mira i prosperiteta, za doprinos razvoju saradnje između AP Vojvodine i Republike Tunis.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track