Najnovije vesti

DUNAV, SAVA I TISA ZA SADA BEZBEDNI: U Vojvodini svi u pripravnosti zbog pljuskova
Foto: Pokrajinska vlada

štab za vanredne situacije vojvođanske vlade

DUNAV, SAVA I TISA ZA SADA BEZBEDNI: U Vojvodini svi u pripravnosti zbog pljuskova

Srbija

Sve službe i javna vodoprivredna preduzeća u Vojvodini su u punoj pripravnosti za delovanje u sprečavanju eventualnih posledica koje bi mogle biti prouzokovane zbog najavljenih obilnih padavina, rečeno je danas na sednici Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao predsednik vojvođanske vlade i komandant Štaba Igor Mirović.

Kako je saopšteno, konstatovano je i da su mehanizacija, alat i potrebni materijal spremni i u slučaju potrebe može se brzo reagovati.

Navodi se da je, iako su vodostaji na velikim rekama, Dunavu, Savi i Tisi, daleko ispod nivoa koji bi zahtevao uvođenja čak i redovne odbrane od poplava, naloženo nadležnim službama JVP "Vode Vojvodine" i drugih vodoprivrednih preduzeća u Vojvodini 24-satno osmatranje na terenu i stalna komunikacija između štabova za vanredne situacije susednih lokalnih samouprava, kao i sa sličnim službama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Rumuniji.

Na teritoriji AP Vojvodine redovna odbrana od poplava i dalje sprovodi jedino u Banatu na oko 62 kilometra tok Tamiša.

Na banatskim vodotocima, koje karakteriše bujični porast vodostaja zbog mogućih snažnijih padavina, pojačano se prati stanje na nasipima, objektima crpnih stanica i ustava, dodaje se u saopštenju sa sednice Pokrajinske vlade.

(Kurir.rs/Pokrajinska vlada)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...