RADOVI NA ZGRADI POLICIJE U LOZNICI PRIVODE SE KRAJU: Završetak do kraja avgusta (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

prizemlje već sređeno

RADOVI NA ZGRADI POLICIJE U LOZNICI PRIVODE SE KRAJU: Završetak do kraja avgusta (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – Rekonstrukcija zgrade u kojoj se nalazi Policijska stanica Loznica tako da policija trebalo bi da bude završena do kraja avgusta.

Ovo je posle nekoliko decenija prvo ozbiljnije sređivanje zgrade koja je jedna od najstarijih u Loznici pošto je podignuta pre 124 godine, odnosno 1895. godine.

Posao se izvodi u dve faze, prva je krenula početkom februara i obuhvatila sređivanje prizemlja koje je završeno, a uskoro sledi druga, rekonstrukcija sprata koja treba da bude okončana za nekoliko meseci.

foto: Kurir/T.Ilić

Prema rečima načelnika PS Loznica Srđana Brkića saniraju se sve prostorije i kancelarije, na svima su promenjena vrata, a elektro instalacije su "sređene" u kompletnom prizemlju, a biće i na spratu.

- Posle završenih radova u prizemlju uslovi su sada mnogo bolji i za pripadnike MUP-a i građane koji dolaze u stanicu. Zgrada će biti prilagođena potrebama rada policije, a istovremeno i uslovnija za veliku frekvenciju građana kakvu imamo. Izrada pasoša i ličnih karata sada je u jednoj prostoriji gde četiri osobe to mogu obaviti istovremeno i nema više posebnog čekanja ispred jedne kancelarije za pasoše, a kod druge za ličnu kartu. Majstori prelaze na sprat i do kraja leta imaćemo kompletno sređenu zgradu – kaže on.

foto: Kurir/T.Ilić

Na zgradi PS promenjena su ulazna vrata, uređena je šalter sala za izdavanje pasoša, ličnih karata, uverenja o prebivalištu kao i dežurna služba. Spoljna fasada zgrade sređivana je pre nekoliko godina kada je rekonstruisan prostor ispred policije, ali tada unutrašnjost nije dirana.

Inače, prostorija za zadržavanje lica koja je van upotrebe više od pet godina biće ubuduće u Vatrogasnom domu u kome je smeštena loznička saobraćajna policija. To bi trebalo da bude urađeno tokom godine, a do tada će oni kojima je određen pritvor i dalje biti odvoženi u Šabac.

foto: Kurir/T.Ilić

Zgrada policije nekada je bila loznički sud, a jedno vreme i zatvor. Iznad njenih ulaznih vrata u fasadu je utisnut grb Federativne Narodne Republike Jugoslavije sa pet baklji. Takav, najverovatnije, nema nijedna ustanova u državi, a naročito ne policija.

Grb će preživeti i sadašnje radove jer bez dozvole Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Valjeva, pod čijom je objekat zaštitom, ne sme da bude uklonjen.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track