MAJSKI SNEG PAO NA MALINE: Nezapamćen peh, ivanjički voćari osigurali rod od grada, ali ne i snega... Kome bi to u maju palo na pamet?!
Foto: Shutterstock

ogromna šteta

MAJSKI SNEG PAO NA MALINE: Nezapamćen peh, ivanjički voćari osigurali rod od grada, ali ne i snega... Kome bi to u maju palo na pamet?!

Srbija -

IVANJICA - Sneg, koji je iznenada pao u planinskim predelima opštine Ivanjica, napravio je veliku štetu u malinjacima, saopštila je danas opštinska uprava.

Zamenik predsednika Opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je novinarima da su meštani iz ivanjičkih sela u podnožju planina Golija, Javor i Mučanj opštinskoj upravi prijavili štete na malinjacima od snega.

On je dodao da je obišao sela Bratljevo, Erčege, Rzinje, Osonica u kojima je prema prvim procenam šteta velika, da su malinjaci polomljeni od težine snega i da je pored malina sneg oštetio i zasade kupina.

Prema njegovim rečima, Opština Ivanjica će od Vlade Srbije zatražiti pomoć i ukoliko ona bude odobrena formiraće komisije za procenu štete od snega.

Sneg u planinskim predelima Ivanjice počeo je da pada sinoć i tokom noći formiran je snežni pokrivač.

Poljoprivredni proizvođači rekli su novinarima da su malinjake osigurali od grada, ali da ih nisu osigurali od snega, jer nisu imali iskustvo da sneg padne polovinom maja.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track