KRALJEVAČKI MATURANTI PLESALI U PODNE: Uz zvuke Štrausovog Slepog miša igralo više od 1.000 učenika (FOTO)
Foto: Kurir/J.S.

devet srednjih škola

KRALJEVAČKI MATURANTI PLESALI U PODNE: Uz zvuke Štrausovog Slepog miša igralo više od 1.000 učenika (FOTO)

Srbija -

Uz zvuke Štrausove četvorke iz opere "Slepi miš", više od hiljadu maturanata iz devet kraljevačkih srednjih škola odigralo je danas, tačno u podne, na centralnom gradskom trgu maturski ples - kadril.

Maturante koji su u Kraljevu plesali petnaesti put, zajedno sa vršnjacima iz bivših jugoslovenskih republika i evropskih zemalja, kako bi novim rekordom pokušali da se ponovo upišu u Ginisovu knjigu rekorda, pozdravio je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, ujedno i predsednik Organizacionog odbora manifestacije.

On je maturantima čestitao punoletstvo poželevši im uspešan nastavak školovanja na fakultetima i sreću u budućem životu.

foto: Kurir/J.S.

Gradonačelnik je istakao da su u organizaciji ovogodišnjeg plesa učestvovali Udruženje građana "Prijateljstvo za nova vremena", Odeljenje za društvene delatnosti, Odeljenje komunalne policije, inspekcijske službe - u okviru Gradske uprave grada Kraljeva, Školska uprava za Raški upravni okrug, Turistička organizacija grada Kraljeva i Policijska uprava, uz podršku Kancelarije za mlade.

- Sa 1.126 đaka iz devet srednjih škola, koliko ih je plesalo, i ove godine učestvovali smo u obaranju Ginisovog rekorda, koji smo do sada oborili četiri puta. Mali maturanti, koji su sada završili osmi razred osnovne škole, rodili su se kada smo mi počeli da plešemo, rekao je zamenik predsednika Odbora i predsednik Udruženja građana "Prijateljstvo za nova vremena" Hadži Momir Bakračević.

Po njegovim rečima, dug put prevaljen je od 2005. godine pa naovamo, od kada je Kraljevu, kao prvom gradu u Srbiji, Plesni savez Slovenije ponudio da učestvuje u "Kadril-u".

- Tadašnjem predsedniku opštine Radoslavu Joviću, načelniku Odeljenja za društvene delatnosti Miroljubu Stoloviću i mojoj malenkosti tokom boravka u Sloveniji ponuđeno je da i naš grad učestvuje u ovom prelepom događaju, što smo oberučke prihvatili. Danas mladost ovog grada ponovo pleše i sa radošću kreće putem svoje budućnosti.

Maturski ples u Kraljevu završen je igranjem narodnog kola, uz zvuke "Moravca", i opštenarodnim veseljem na gradskom trgu.

(Kurir.rs/J. S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track