KO KAŽE DA SRBI NE VOLE KLASIČNU MUZIKU: Ove slike sa koncerta Beogradske filharmonije u Banji Koviljači dokazuju suprotno (FOTO KURIR)
Foto: Kurir/T.Ilić

U kur-salonu

KO KAŽE DA SRBI NE VOLE KLASIČNU MUZIKU: Ove slike sa koncerta Beogradske filharmonije u Banji Koviljači dokazuju suprotno (FOTO KURIR)

Srbija -

BANJA KOVILJAČA - Beogradska filharmonija održala je sinoć, 17. maja koncert u čuvenom, nedavno obnovljenom Kur-salonu u Banji Koviljači, a publika u velikoj svečanoj sali Kralj Aleksandar uživala je u repertoaru sastavljenom od Mocartove "Male noćne muzke" i Vivaldijeva "Četiri godišnja doba".

Pred početak koncerta direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Banja Koviljača", Aleksandar Jokić rekao je da se time "piše nova stranica istorije kulturnog života u tom mestu.

foto: Kurir/T.Ilić

- Prošle godine smo dok se renoviralo ovo zdanje, obećali i nadležnima u Ministarstvu zdravlja i Vladi Srbije da ćemo se truditi da budemo dobri domaćini ovom objektu, da Kur-salon ponovo dobije stari sjaj i bude mesto kulturnog, duhovnog i društvenog života u Banji Koviljači. Trudićemo se da bude još mnogo događaja koji odavno nisu viđeni u Banji Koviljači, kakve ona i ovaj objekat zaslužuju, a već sledećeg meseca ovde ćemo imati nastup baleta – kazao je Jokić.

foto: Kurir/T.Ilić

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac rekao je da su svirajući prošli čitav svet, ali su posebno dirnuti pažnjom i atmosferom koja je ovde napravljena i potpuno čarobnim prostorom Kur-salona za koji su pripremili "krajnje elegantan program koji u potpunosti odgovara ovom ambijentu".

On je izjavio da Beogradsku filharmoniju očekuje veliki događaj, "ne samo za Srbiju nego za čitav region", a to je tradicionalni koncert na otvorenom, koji će biti održan 23. juna na Ušću, a sviraće Diznijevu "Fantaziju".

foto: Kurir/T.Ilić

Publika u punoj sali uživala je u nastupu Beogradske filharmonije, a burni aplauzi pokazali su da je koncertom bila više nego zadovoljna. Po svemu sudeći ovo jeste bio prvi nastup ovih vrsnih muzičara u Kur-salonu, ali sigurno ne i poslednji.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track