Najnovije vesti

PROTIVGRADNE RAKETE PADALE VAN OBLAKA: Pogođeni krov fabrike i kuće u Čačku
Foto: Tanjug

nevreme

PROTIVGRADNE RAKETE PADALE VAN OBLAKA: Pogođeni krov fabrike i kuće u Čačku

Srbija

Dve protivgradne rakete pale su na krov jedne fabrike i jedne porodične kuće u okolini Čačka, za vreme velikog nevremena koje je u nedelju uveče zahvatilo taj grad, rečeno je u gradskom Štabu za vanredne situacije.

 

Jedna protivgradna raketa je pala i probila krov privatne fabrike "Domis" u čačanskom selu Miokovci i zaustavila se u potkrovlju.

 

Kroz otvor koji je raketa napravila na krovu fabrike za proizvodnju stolarije, u pogon se slila velika količina kiše koja je napravila dodatnu štetu.

 

Jedna protivgradna raketa pala je sinoć, tokom nevremena, i na krov kuće Dragana M. u selu Beljina kod Čačka, dok je on sa porodicom bio u kući, i razbila nekoliko crepova.

 

 

Policija je obavila uvidjaj, a u toku dana stručna ekipa ukloniće delove raketa.

U Štabu za vanredne situacije navode da je zbog jakog nevremena protivgradna zaštita dejstvovala iz svih stanica i da je ispaljen veliki broj protivgradnih raketa.

 

Jako nevereme sa obilnom kišom, grmljavinom, gradom i olujnim vetrom zahvatilo je sinoć oko 19 časova Čačak i okolinu.

 

Prema prvim podacima grad je najviše štete naneo zasadima voća u selima Miokovci, Prijevor i Ridjage, u kojima su stradali trešnja, jabuka i kajsija.

 

Nekoliko čačanskih sela ostalo je sinoć bez struje, a očekuje se da će u toku dana biti normalizovano snabdevanje električnom energijom.

 

Nekoliko gradskih ulica je bilo poplavljeno, jer su kanalizacione mreže i mreže za odvod površinskih voda bile prepune.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...