POSLEDICA SNAŽNOG NEVREMENA: Vanredna situacija u delovima Čačka, Lučana i u Boljevcu
Foto: Tanjug

posle grada i kiše

POSLEDICA SNAŽNOG NEVREMENA: Vanredna situacija u delovima Čačka, Lučana i u Boljevcu

Srbija -

U Srbiji je do sada zbog nevremena praćenog gradom i jakom kišom, u tri lokalne samouprave proglašena vanredna situacija, i to u pojedinim mesnim zajednicama u Čačku i većem broju mesnih zajednica u opštini Lučani, a još je na snazi i u Boljevcu, kažu za Tanjug u Sektoru MUP-a za vanredne situacije.

"Danas je relativno mirno. Po prognozama, očekuju se ponovo pljuskovi, tako da može biti problema i sporadičnih izlivanja vode", rekao je nacelnik Uprave za upravljanje rizikom Živko Babović.

Posle grada i jake kiše, u nedelju uveče vanredna situacija proglašena je u 22 seoske mesne zajednice u opštini Lučani od ukupno oko 30 mesnih zajednica, i u 19 mesnih zajednica u Čačku od ukupno 69 mesnih zajednica.

"U nedelju uveče je u opštini Lučani i Gradu Čačku zbog velike količine grada i kiše došlo do problema u kanalizacionim sistemima i do izlivanja vode, a veliku štetu su pretrepeli voćnjaci i povrtnjaci", rekao je Babović, dodajući da te lokalne samouprave nisu tražile pomoć Sektora za vanredne situacije.

Kako je rekao, procenu pričinjene štete utvrđuju opštinske komisije. Problematično je bilo u nedelju uveče na teritoriji beogradske opštine Lazarevac, a Babović navodi da je Sektor za vanredne situacije intervenisao i pomogao na otčepljavanju kanalizacionih instalacija koje su bile zagušene zbog ogromne kolicicne vode.

Dodao je da je u toj beogradskoj opštini bilo problema i zbog odrona lokalnih puteva.

Vanredna situacija je od 15. maja na snazi u Boljevcu kod Zaječara, gde su, naveo je Babović, pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali i pomogli lokalnoj samopravi.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja