Najnovije vesti

10.000 EVRA U PLUSU: Dobra godina za pazarskog pauka i parking servis
Foto: AP/Ilustracija

milionska zarada

10.000 EVRA U PLUSU: Dobra godina za pazarskog pauka i parking servis

Srbija

NOVI PAZAR - Novopazarski "Parking servis" prihodovao je prošle godine oko 43,2 miliona dinara i ostvario neto dobit od blizu 1,2 miliona dinara, pokazuje izveštaj o radu tog najmladjeg javnog preduzeća u tom gradu.

Profit "Parking servisa" mogao je biti i znatno veći da nisu morali da plate 1,1 miliona dinara na ime nankade štete načinjene na jednom nepropisno parkiranom automobilu prilikom pokušaja njegovog uklanjanja.

Inače, "pauk služba" je tokom prošle godine sa ulica Novog Pazara uklonila 1.185 nepropisno parkiranih vozila na osnovu čega je to javno preduzeće prihodovalo 3,6 miliona dinara.

Znatno više novca (31,5 miliona dinara) u kasu "Parking servisa" slilo se na ime naplate parkiranja na posebnim i otvorenim parkiralištima. Samo parking kod hotela Vrbak doneo je 18,7 miliona dinara.

Rashodi tog javnog preduzeća u 2018. godini iznosili su blizu 41 milion dinara, a najveća stavka (32 miliona dinara) su zarade zaposlenih.

Obaveze "Parking servisa" na kraju prošle godine bile su 5,7 miliona dinara, a najviše se dugovalo dobavljačima (dva miliona dinara) i radnicima (1,7 miliona dinara). Potraživanja su 2,5 miliona dinara.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...