Uručeno preko 2.000 paketa građanima slabijeg imovnog stanja u Novom Pazaru
Foto: Grad Novi Pazar

Novi Pazar Humane akcije tokom ramazana

Uručeno preko 2.000 paketa građanima slabijeg imovnog stanja u Novom Pazaru

Srbija -

Delegacija Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji podelila je novopazarskim porodicama 1.865 humanitarnih paketa tokom meseca ramazana.

Poklon paketi su uručeni građanima slabijeg imovnog stanja, a uz osnovne životne namirnice oni su dobili i 235 paketa urmi koje su sastavni deo trpeze tokom meseca ramazana.

Pored Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata, humanitarne pakete podelila je Ii ambasada Katra (140 paketa) kao i organizacija Turski crveni polumesec (500 paketa).

Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara kaže da je ukupno podeljeno 2.505 paketa kroz različite organizacije i centar za socijalni rad.

- Tokom meseca ramazana prijateljske ambasade su u nekoliko navrata delile humanitarne pakete. Od izuzetnog je značaja sto su one došle kroz institucije i udruženja do krajnih korisnika i sto kroz mesec milosti i oprosta, svim sugrađanima Novog Pazara kojima je neophodna pomoć je i pristigla od prijateljskih zemalja.

Posebnu draž su dali volonteri organizacija koji su podelili teret podele paketa – kaže Biševac.

Pomaganje građanima u mesecu ramazanu, distribucija hrane kao i paketi pomoći, postale su tradicionalna aktivnost Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata. Podsetimo, ove godine ramazan ima 29 dana, počeo je 6. maja, a završava se 4. juna.

D.G.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta grada Novog Pazara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track