OLUJNO NEVREME PROTUTNJALO BANATOM: U Bašaidu vetar čupao stabla, rušio pomoćne objekte
Foto: Goran Birimac

Na severu Banata

OLUJNO NEVREME PROTUTNJALO BANATOM: U Bašaidu vetar čupao stabla, rušio pomoćne objekte

Srbija -

KIKINDA - Jako grmljavinsko nevreme protutnjalo je ovim delom Banata.

Ožiljci olujnog vetra koji je besneo prethodne noći najvidljiviji su u selu Bašaid kod Kikinde u kojem još nema struje. Jak vetar čupao je stabla iz korena, a krovovi sa pomoćnih objekata su odleteli. Crep je odleteo i sa krovova pojedinih kuća.

foto: Goran Birimac

U nekim domaćinstvima su od siline vetra pomoćni objekti srušeni kao kula od karata. Pored jake kiše, padao je i led, ne naročito velik, ali dovoljan da napravi štetu voćarima, vinogradarima i paorima:

foto: Goran Birimac

- Nevreme je počelo oko pola tri. Nakon jake grmljavine, usledili su kiša i led. Ulice Bašaida izgledaju jezivo. Na sve strane se mogu videti stabla koje je vetar oborio. Pale su šupe, zidovi, pomoćni objekti.

foto: Goran Birimac

Nakon više od šest sati bez struje, situacija sa isporukom električne energije počela je da se normalizuje.

foto: Goran Birimac

Odahnuli su svi meštani, a posebno proizvođači mleka- kaže za Kurir meštanin Goran Birimac koji je i autor ovih fotografija.

Prema podacima Meteorološke stanice u Kikindi, noćas je na njihovom mernom mestu palo 26 litara kiše po kvadratnom metru, a vetar je duvao brzinom od 19 metara u sekundi. Nadležne gradske službe su u Bašaidu i utvrđuju razmere noćašnjeg nevremena.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track