Najnovije vesti

KRALJEVO: Preduzeće u stečaju traži 110 miliona, grad nudi tri puta manje
Foto: J. S.

Neizvesna sudbina autobuske stanice u Kraljevu

KRALJEVO: Preduzeće u stečaju traži 110 miliona, grad nudi tri puta manje

Srbija

Grad Kraljevo ne odustaje od namere da kupi gradsku autobusku stanicu, ali umesto 110 miliona dinara, na koliko je procenjena njena vrednost, kao deo imovine preduzeća „Autotransport“, koje je u stečaju, za nju nudi svega 40 miliona dinara.

- Iako je sadašnja procenjena vrednost autobuske stanice u Kraljevu 110 miliona dinara, naše stručne službe smatraju da njena cena ne može da bude veća od 40 miliona dinara, jer se radi o dve stanične zgrade koje su na prodaju. Velika razlika u ceni može dodatno da zakomplikuje situaciju, jer bi išla nova procena od strane Komisije poreske uprave, a onda je moguće i da sud presuđuje oko cene, kaže Milan Milošević, član Gradskog veća.

Prema njegovim rečima, kada je u pitanju zemljište na kojem se stanica nalazi, lokalna vlast izdejstvovala je od Vlade Republike Srbije da kraljevačku autobusku stanicu proglasi opštim dobrom.

- Očekujemo da se sporni plac, koji je „Železnica Srbije” već prenela Republičkoj direkciji za imovinu, gradu Kraljevu uskoro dodeli bez naknade, administrativnim putem. U slučaju da stečajni upravnik i poverioci oko toga ne pokrenu upravni spor, ostaje samo da grad kao opšte dobro, znači u eksproprijaciji, kupi dve stanične zgrade, dodaje Milošević.

Kako naš sagovornik ističe, Grad bi posle kupovine prionuo na detaljnu obnovu stanice, o budžetskom trošku ili u partnerstvu s privatnicima.

Cilj gradske vlasti je da stanica dobije licencu i da se otkloni opasnost da ona, shodno zakonskim propisima, ubuduće bude samo autobusko stajalište, što bi bilo neprimereno gradu sa više od 120. 000 stanovnika kao što je Kraljevo.

(Kurir.rs / Foto:J. S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...