RAZMRDALI KUKOVE, PEVALI IZ SVEG GLASA: Rok koncert u gerontološkom centru u Subotici, orilo se Ne dam ti da ostariš (FOTO)
Foto: N.H.

ne smetaju im godine

RAZMRDALI KUKOVE, PEVALI IZ SVEG GLASA: Rok koncert u gerontološkom centru u Subotici, orilo se Ne dam ti da ostariš (FOTO)

Srbija -

SUBOTICA – Stanari Gerontološkog centra Dudova šuma u Subotici, koji je među najuspešnijim domovima za stare u Srbiji, sinoć su u Domu imali organizovan pop rok koncert.

Korisnici Gerontološkog centra ne pamte takav koncert, pa dok su neki uživali, drugi su pustili i koju suzu radosnicu, dok je popularna pevačica tokom koncerta pevala pesmu "Ne dam ti da ostariš".

foto: N.H.

U prepunoj trpezariji Doma, prisećaju se neki od stanara, nastupio je ranije i orkestar Beogradske filharmonije, što je takođe bio jedinstven događaj u Srbiji, jer u Srbiji Domovi za stare uglavnom nemaju takve uslove za kulturna događanja.

Pevalo se i igralo u velikoj trpezariji objekta Doma koji ima sedam spratova i veliki broj korisnika.

Direktor Gerontološkog dr Nenad Ivanišević pridružio se vremešnim ljudima tokom rok koncerta, koji je trajao više od sat vremena, a deo publike se pridružio pevačici na bini, gde je vesela atmosfera dostigla vrhunac.

Ivanišević kaže, da su korisnici sa prva četiri sprata objekta Doma Dudova šuma psihički i fizički očuvana lica, sposobna za samostalno ili delimično samostalno kretanje, posluživanje, održavanje lične higijene, dok su na petom i šestom oni teže pokretni, koji ređe prisustvuju ovakvim događajima u Domu.

"Imamo i veliku udobnu biblioteku u Domu, literaturu na srpskom, hrvatskom, mađarskom i nemačkom jeziku, dnevnu i nedeljnu štampu, kafe bar sa letnjom baštom, pa što ne bi imali i rok koncert, kažu za Kurir učesnici koncerta, stanari gerontološkog.

Vremešna dama iz prvog reda na koncertu, kaže da su se ulepšavali pre koncerta u frizerskom salonu u Domu, a žena u invalidskim kolicima na koncertu, dodaje da su pre dvadesetak dana dobili i Internet park za korisnike i njihove goste.

"Gerontološki centar u Subotici je prva ustanova socijalne zaštite u Srbiji, gde su zaposleni napravili i aplikaciju za mobilne, u sklopu projekta "Brigom protiv predrasuda", za korisnike i njihove porodice, a planiraju tako zakazivati i susrete sa stručnim radnikom”, kaže Nenad Ivanišević i dodaje da je sinoćnji rok pop koncert korisnicima "doza zdravlja", jer brinu ne samo o zdravstvenom nego i o psihičkom stanju starijih ljudi u Domu.

(Kurir.rs/N.H)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track