Najnovije vesti

DNEVNICE SU I PO 2.000, A DOBAR RADNIK MESEČNO MOŽE DA ZARADI I PO 70.000, ALI DŽABA: Više od 10.000 nezaposlenih Kraljevčana sezonski poslovi ne zanimaju?!
Foto: Shutterstock

zarada dobra, ali...

DNEVNICE SU I PO 2.000, A DOBAR RADNIK MESEČNO MOŽE DA ZARADI I PO 70.000, ALI DŽABA: Više od 10.000 nezaposlenih Kraljevčana sezonski poslovi ne zanimaju?!

Srbija

KRALJEVO - Iako u Kraljevu, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, trenutno ima više od deset hiljada nezaposlenih, građani bez stalnog zaposlenja slabo se interesuju za sezonske poslove, čak i u slučaju kada se dnevnice za određene poslove kreću i do 2.000 dinara.

 

- Najviše radnika potrebno nam je za branje voća na poljoprivrednim gazdinstvima, konobarisanje ili za rad u hladnjačama, u kojima dobar radnik može da zaradi i do 70.000 dinara mesečno, ali je odziv zainteresovanih mali, kaže Goran Žerađanin, direktor Omladinske zadruge Kraljevo.

 

Prema njegovim rečima, trenutno u ugostiteljstvu na teritoriji Vrnjačke Banje i Kraljeva ima 35 slobodnih pozicija za konobare, kuvare, barmene, spremačice i pomoćne radnike u kuhinji, plate su od 30 do 50 hiljada dinara, ali se do radnika teško dolazi.

 

foto: Youtube printscreen

Pravo na rad u Omladinskoj zadruzi u Kraljevu imaju građani starosti od 15 do 30 godina, studenti i đaci, ali i stariji, zahvaljujući ugovoru o poslovno - tehničkoj saradnji koji ova zadruga ima sa austrijskom firmom „Trenkvalder“.

 

- Preko ove austrijske agencije u mogućnosti smo da za određene poslove angažujemo i starije ljude, radnike sa iskustvom, koji odlaze na rad u Nemačku, Austriju i Sloveniju. Uglavnom je reč o ugostiteljskim i medicinskim radnicima, a najtraženija zanimanja, kako kod nas, tako i kod njih su vozači i varioci, dodaje Žerađanin.

 

(Kurir.rs/J. S.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...