U KRALJEVU POČELI JAVNI RADOVI: Angažovano 119 nezaposlenih
Foto: Predrag Gajić

u okviru projekata javnih radova

U KRALJEVU POČELI JAVNI RADOVI: Angažovano 119 nezaposlenih

Srbija -

KRALJEVO - Stotinu devetnaest nezaposlenih Kraljevčana dobilo je priliku da od danas, 1. juna, pa u naredna četiri meseca obavlja različite poslove u okviru projekata javnih radova koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala u Kraljevu, u saradnji sa lokalnom samoupravom.

"Ugovori za realizaciju i sprovođenje 21 projekta javnih radova za 19 poslodavaca, od kojih dva poslodavca imaju po dva projekta vredni su ukupno 17 miliona dinara. Reč je o našim sredstvima u iznosu od 13,5 miliona dinara i dodatnih 3,5 miliona dinara iz budžetskog fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kaže Snežana Prelić, direktorka NSZ u Kraljevu.

Po njenim rečima, kroz ove projekte nisu angažovane samo teže zapošljive i osobe sa invaliditetom, već su prepoznate i potrebe ustanova i javnih preduzeća koja imaju problem sa ljudskim resursima, a to su preduzeća koja se bave komunalnom delatnošću, kao i ustanove koje se bave zdravstvenom zaštitom.

Tako je Javno komunalno preduzeće „Čistoća“ za svoje potrebe angažovalo čak 19 nezaposlenih, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Agens“ kroz javne radove dobila je njih petoro - terapeute sa srednjom i višom školom, medicinsku sestru i spremačicu, dok je Opšta bolnica „Studenica“ u Kraljevu od danas bogatija za 14 radnika: 10 sa srednjom medicinskom školom, dva sa višom i dva lekara.

(Kurir.rs/J.S/Foto: Predrag Gajić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track