VANREDNA SITUACIJA U ARILJU I IVANJICI: Zbog poplava evakuisana škola, deca su na bezbednom (FOTO, VIDEO)
Foto: RINA

ogromna šteta

VANREDNA SITUACIJA U ARILJU I IVANJICI: Zbog poplava evakuisana škola, deca su na bezbednom (FOTO, VIDEO)

Srbija -

Arilje - Štab za vanredne situacije je jutros zasedao u opštini Arilje i doneo odluku o proglašenju vanredne situacije zbog porasta reke Moravice i izlivanja lokalnih bujičnih tokova, rekao je Rade Marković komandir vatrogasne jedinice u Arilju.

foto: RINA

"Najkritičnije je u selu Mirosaljci, gde je ugroženo pet kuća i jedna fabrička hala. S obzirom da su padavine prestale očekujemo da se voda polako povlači. Spremni su dzakovi sa peskom, a apelovano je i na građane da pomere mehanizaciju i stoku iz priobalnog dela i ugroženih područja”, rekao je Marković.

On je dodao da je preventivno evakuisana i škola „Jezdimir Tripković” u Latvici gde je lokalni potok krenuo da opkoljava objekat, obustava nastave je izvršena pre i deca su bezbedno izašla.

Usled izlivanja bujičnih potoka pod vodom je sve od Priličkog polja do Ivanjice, u pojedinim domaćinstvima je i do metar vode, rekao je zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

"Borimo se sa bujicama iz Rašića jer iz kamenoloma ide veliki talas vode. Puetevi su jedva uspeli da sačuvaju svoja postrojenja da ne uđe voda u asfaltnu bazu”, kaže Mitrović.

On navodi da za sada nema ugroženog ljudstva na terenu, ali su domaćinstva uništena i šteta je ogromna.

„Reka se izlila ide pravo čoveku na kuću, tražimo mašinu koja može da izađe na teren, ali sve što je raspoloživo i od privatnih preduzetnika i ljudi koji imaju mašine je već angažovano. Vanredna situacija je još na snazi od snega i grada, a ovo je četvrta elementarna nepogoda koja nas pogađa u mesec dana. Svi putevi su odneti, klizišta su se pojavilana na četiri mesta”, rekao je Mitrović.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track