Najnovije vesti

NOVI PAZAR NA IVICI KATASTROFE, ZA ODBRANU ANGAŽOVANA SVA MEHANIZACIJA: Trnava i Jošanica već poplavile, vodostaj Raške najveći od 1979, na ulice grada se izlile fekalije
Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

proglašena vanredna situacija

NOVI PAZAR NA IVICI KATASTROFE, ZA ODBRANU ANGAŽOVANA SVA MEHANIZACIJA: Trnava i Jošanica već poplavile, vodostaj Raške najveći od 1979, na ulice grada se izlile fekalije

Srbija

NOVI PAZAR - Gradski štab Novog Pazara proglasio je danas, nakon obilaska terena i utvrđivanja visokog vodostaja reke Raške, vanrednu situaciju na teritoriji tog grada.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je vodostaj reke Raške najveći još od poplave 1979.

"Leva i desna obala reke Raške su ugrožene, sve ekipe su na terenu, sve mašine javnih preduzeća i privatnika su angažovane, dežuraju, naročito pored mostova. Zahvaljujem se svim privatnicima koji su se angažovali da kako bi zaštitili imovinu naših građana, a mi ćemo se potruditi da saniramo astalu štetu", kazao je on.

Trenutno je raspoređeno 750 vreća sa peskom, a kako ukazuju gradske vlasti, prerađene vode ispravne za piće još uvek ima u dovoljnoj meri.

Direktor Direkcije za izradnju Mujo Šaćirović objasnio je da su jutros tri reke imale povećan vodostaj i da su se izlile, posebno reke Trnava i Jošanica i to u delovima koji su standardno na udaru prethodnih godina.

"Intezivno radimo i nadamo se da će ove godine početi sa korićenjem Banjske i Trnavske reke. Reka Raška je imala najozbiljnija izlivanja uglavnom izazvana ljudskim faktorom. Trenutno nema veće materijalne štete. Radi se procena daljih radova na odbrani, ali razmišljamo I o sanaciji", objasnio je on.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, dr Šefadil Spahić kazao je da su preduzete sve mere predviđene u ovakvoj situaciji - vanredni epidemiološki nadzor i konstantovano da je situacija nestabilna iz razloga što je došlo do izlivanja fekalija.

"Apelujemo na građane da preduzmu sve mere za održavanje lične higijene. Voda za piće je bakteriološki i hemijski ispravna. Kada dođe do čišćenja ulica, naše ekipe su u pripravnosti i izvršiće dezinfekciju", kazao je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...