Saopštenje Hollodex doo Beograd: Izvinjavamo našim kupcima, zaposlenima, dobavljačima i partnerima
Foto: Printscreen YT

Srbija -

Povodom skorašnjih događaja i objava u medijima, ispred kompanija Nefa nameštaj doo Beograd i Spilit doo Vranje izjavljujemo sledeće:

Grupa kompanija Nefa na tržištu Srbije posluje od 2017. na osnovu privatnih ulaganja, bez ikakve pomoći od strane države. Njeni viasnici su kroz redovna ulaganja u srpsku privredu investirali 5 miliona evra iz sopstvenih sredstava, a da nazad nisu dobili ni jedan dinar. Nažalost je niz pogrešnih finansijskih i menadžerskih odluka izazvao ozbiljne probleme po obe kompanije. Finansijska kontrola koja je skoro sprovedena pokazala je da je dalje poslovanje nemoguće bez gomilanja dugova.

S tim u vezi iskreno se izvinjavamo našim kupcima, zaposlenima, dobavljačima i partnerima.

Trenutno radimo na sprovođenju plana isplate obaveza prema kupcima i dobavljačima. Međutim to je značajno otežano nastalom medijskom bukom. Iz tog razloga molimo predstavnike medija da suzbiju dalju paniku i da objavljuju samo konstruktivne informacije.

Nefa nameštaj doo Beograd

Želimo da napomenemo da su interesi naših kupaca prioritet za nas i iskreno nam je žao što su zbog nas pretrpeli veliki stres.

Naša logistika je sve do kraja dana 23.maja redovno radila i vršila isporuke i izdavanje robe kupcima. Međutim njen rad je zbog nastale panike onemogućen.

Vlasnici kompanije su izdvojili sredstva 2 obe načinu podnošenja zahteva za povrat novca i dostavićemo im sve potrebne podatke. Sve informacije se mogu pratiti na web stranici www.nefa.rs.

Pored toga, trenutno se rešava i pitanje isplate zarada za maj. Takođe, planiran je što brži i bezbolniji raskid ugovornog odnosa sa našim zaposlenima, koji su vredno radili za dobro kompanije i kojima smo beskrajno zahvalni.

Spilit doo Vranje

Kako bi se suzbila neosnovana panika, smatramo za neophodno da demantujemo medijske objave koje sadrže neistinite činjenice.

Kompletna proizvodna oprema i gotoví proizvodi nalaze se u pogonu fabrike

Svim zaposlenima u Spilitu isplačene su aprilske zarade. Jedan deo radnika je angažovan iz eksterne kadrovske agencije, njima će zarade biti isplaćene do kraja maja.

Naša je namera da radnicima, saradnicima i dobavljaćima ponudimo obostrano prihvatljivo rešenje za isplatu dugova i izostalih zarada. U tom cilju vodimo pregovore o prodaji fabrike kao proizvodne celine sa uspostavljenom opremom i tehnologijom proizvodnje.

Izuzetno nam je žao što naš projekat nije uspeo. Nadamo se da će novi vlasnik uspešno razvijati fabriku i raditi na unapredenju proizvodnje.

Direktor Hollodex doo Beograd Vitalij Sergejev

Foto: Profimedia