NESTAO MUŠKARAC U POPLAVLJENOM SELU KOD TRSTENIKA: Pošao na traktoru da obiđe njivu, pa ga povukla nabujala Morava! Potraga u toku (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/trstenicani

nema mu ni traga ni glasa

NESTAO MUŠKARAC U POPLAVLJENOM SELU KOD TRSTENIKA: Pošao na traktoru da obiđe njivu, pa ga povukla nabujala Morava! Potraga u toku (VIDEO)

Srbija -

Muškarac V.C. (60) iz sela Selište kod Trstenika, nestao je sinoć kada je krenuo da obiđe njivu i u toku je potraga za njim.

Sa namerom da obiđe svoje imanje i to zbog poplava sa kojim se bori ceo kraj već tri dana, V.C. je krenuo na traktoru, ali mu se gubi svaki trag u ataru naseljenog mesta Selište.

Prema prvim informacijama sa terena, nestanak ovog poljoprivrednika prijavljen Policijskoj upravi Kruševac. Za njim tragaju pripadnici MUP-a, ali i meštani i pretražuju priobalje Zapadne Mrave, u čujem se pravcu nesrećni čovek uputio.

Nestao je i nije pronađen ni traktor kojim je upravljao.

Meštani Selišta su u šoku. Nestalog komšiju znaju kao otresitog, vrednog i dobrog čoveka. Niko nije mogao da pretpostavi tragediju u najavi.

"Oko sedam sati bili smo muž i ja na obali Morave, kad smo čuli da neko doziva, kao jauk. Kažem ja neko viče. Prvo mi se činilo da se čuje od lovačkog doma. U blizini ima vir. Muž i ja smo bili sa druge strane Morave, zvuk je dolazio od preko puta, sa druge strane obale, iza vrbaka, od koga ništa ne može da se vidi. Čulo se dva - tri puta, pa se utišalo. Kolika je Morava velika, nadošla, ja nisam smela da priđem blizu", ispručala je Zorica Dunjić za "Novosti".

Inače, veći deo Selišta je praktično pod vodom i mnogi strahuju od najgoreg scenarija. U ovom mestu kod Trstenika, još u ponedeljak u ranim jutarnjim satima, zbog bujanja Riljačke reke direktno je bilo ugroženo 80 kuća. Situacija se juče pogoršala, jer je reka do teme mere nadošla da je dostigla nivo mosta.

(Kurir.rs/Novosti.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track