Najnovije vesti

OGROMNA ŠTETA U OPŠTINI KNIĆ, PROBLEM SA PIJAĆOM VODOM: Uginule životinje sklonjene, rizično sa padavinama još danas
Foto: Kurir

poplave u srbiji

OGROMNA ŠTETA U OPŠTINI KNIĆ, PROBLEM SA PIJAĆOM VODOM: Uginule životinje sklonjene, rizično sa padavinama još danas

Srbija

Situacija sa pijaćom vodom u opštini Knić je dramatična. Prema rečima Miroslava Nikolića, predsednika opštine Knić voda se i dalje sliva iz bujičnih tokova i čekaju se uslovi da se očiste bunari i dezinfikuje teren.

- Sada nam je snabdevanje pijaćom vodom priroitet. U selima i opštini bunari su zagađeni a trenutno gledamo kako da pomognemo desetak porodica koja su ostala bez ičega. Ovo je velika katastrofa za gružanski kraj - kaže Nikolič.

foto: Kurir

Prema njegovim rečima uginula stoka je sklonjena i ekipe Veterinarske inspekcije su sanirale posledice. U ovom trenutku teško je proceniti štetu koje su poplave izazvale u opštini, ali četiri komisije su na terenu i popisuju stanje stvari.

Neka sela do kojih se dolazi iz pravca Knića su odsečena od sveta. Reč je o selima kraljevačke opštine Gledić, Godačica, Ravanica i Lesevo gde su (na fotografijama) putevi odsečeni a voda se sporo povlači.

foto: Kurir

Prema najavi meteroloških službi i danas u centralnoj Šumadiji postoji opasnost od jakih pljuskova. Naselje Ilićevo udaljeno svega pet kilometara od centra Kragujevca juče je bilo pod vodom usled jakog pljuska, kao i mesta i sela ka Batočini.

(Kurir.rs/D.I. foto: Kurir)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...