KRITIČNO U KRALJEVU, I NAJMANJA KIŠA NAPRAVILA BI PROBLEM: Za sada spaseno 600 kuća u naselju Ravanica, ali nema dovoljno mašina
Foto: Nemanja Nikolić

vanredna situacija

KRITIČNO U KRALJEVU, I NAJMANJA KIŠA NAPRAVILA BI PROBLEM: Za sada spaseno 600 kuća u naselju Ravanica, ali nema dovoljno mašina

Srbija -

Stanovnici kraljevačke mesne zajednice Ravanica prethodnih dana kao i protekle noći borili su se sa nabujalom Gledićkom rekom i uspeli su da spasu 600 domaćinstava od poplava.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

Odbornik Skupštine opštine Kraljevo i predsednik mesne zajednice Ravanica Veljko Komatović kazao je za Kurir da su svi bageri javnih preduzeća angažovani kako bi pomogli tom naselju, ali da je problem što nema dovoljno mašina.

"Ono mašina što imaju JKP Putevi, Vodovod i Direkcija za izgradnju su na terenu. Morali smo da angažujemo i privatne firme kako bismo vratili reku u korito", kazao je Komatović.

Prema njegovim rečima, nabujala Gledićka reka se smanjuje, ali i najmanja kiša mogla bi da ugrozi Kraljevo.

1 / 5 Foto: David Matović

"Ono što smo izgradili posle poplava 2014. godine je opstalo, ali postoji neki most koji ćemo morati da srušimo, kako bismo omogućili da voda otiče. Problem su i imovinski odnosi, pa ima pojedinaca koji nisu svesni da su društveni interesi u ovakvoj teškoj situaciji bitniji od privatnih", pojasnio je on.

foto: Kurir

U Kraljevu je proglašena vanredna situacija, a to mesto bori se sa poplavama već nekoliko dana.

Najteže je u naseljima Grdica, Adrani i Sirča.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track