Najnovije vesti

RONIOCI SE UKLJUČILI U POTRAGU ZA NESTALIM MUŠKARCEM KOD TRSTENIKA: Pošao da obiđe poplavljenu njivu, pa nestao! Pronađen traktor, meštani čuli dozivanje, a onda MUK!
Foto: Tanjug/Saša Petrović

potraga

RONIOCI SE UKLJUČILI U POTRAGU ZA NESTALIM MUŠKARCEM KOD TRSTENIKA: Pošao da obiđe poplavljenu njivu, pa nestao! Pronađen traktor, meštani čuli dozivanje, a onda MUK!

Srbija

Potraga za meštaninom V. C. (60) iz Selišta kod Trstenika, koji je nestao sinoć, privremeno je obustavljena, a posle 13,5 sati pretrage lociran je traktor na kome je nesrećni čovek krenuo da obiđe njivu.

Mesto na kome je nađen traktor je pristupačno samo bageru, što je generalno otežalo potragu.

U međuvremenu, stigli su ronioci odreda Žandarmerije, koji su se uključili u potragu.

Potraga za nestali meštaninom traje od sinoć od 23 časa. Pripadnici MUP i brojni dobovoljci od ranih jutarnjih sati počeli su da pretražuju priobalje Zapadne Mrave, u čujem se pravcu nesrećni čovek uputio.

Sa namerom da obiđe imanje, zbog poplava sa kojim se već tri dana bori ceo kraj, V.C.je krenuo na traktoru, ali mu se trag izgubio u ataru naseljenog mesta Selište. 

foto: Printscreen/Youtube/trstenicani

Meštani Selišta su u šoku. Nestalog komšiju znaju kao otresitog, vrednog i dobrog čoveka. Niko nije mogao da pretpostavi tragediju u najavi.

- Oko sedam sati bili smo muž i ja na obali Morave, kad smo čuli da neko doziva, kao jauk. Kažem ja neko viče. Prvo mi se činilo da se čuje od lovačkog doma. U blizini ima vir. Muž i ja smo bili sa druge strane Morave, zvuk je dolazio od preko puta, sa druge strane obale, iza vrbaka, od koga ništa ne može da se vidi. Čulo se dva - tri puta, pa se utišalo. Kolika je Morava velika, nadošla, ja nisam smela da priđem blizu - ispričala nam je Zorica Dunjić.

Veći deo Selišta je praktično pod vodom i mnogi strahuju od najgoreg scenarija. U ovom mestu kod Trstenika zbog bujanja Riljačke reke direktno je bilo ugroženo 80 kuća još u ponedeljak u ranim jutarnjim satima.

Situacija se juče pogoršala, jer je reka do te mere nadošla da je dostigla nivo mosta. Borba sa vodenom stihijom još traje, iako se voda povlači.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...