Najnovije vesti

UČENICI IZ KRAGUJEVCA SU KRENULI KUĆAMA NAKON PROSLAVE MATURE, ALI NIKADA NISU STIGLI: Pokrenuta akcija "Na maturu bez automobila"
Foto: Shutterstock

dobro razmislite

UČENICI IZ KRAGUJEVCA SU KRENULI KUĆAMA NAKON PROSLAVE MATURE, ALI NIKADA NISU STIGLI: Pokrenuta akcija "Na maturu bez automobila"

Srbija

Kao i svake godine, pogotovo u periodu matura, Agencija za bezbednost saobraćaja podseća da na maturu ne treba ići kolima, odnosno ne treba voziti, zbog očekivane konzumacije alkohola.

 

Vreme maturskih proslava sa sobom donosi prelepe uspomene, ali ga mnogi neretko obeleže i pijanstvom i na taj način daju na značaju kraju svoje srednje škole.

 

Sve to ne bi bilo toliko zabrinjavajuće da se ne dovodi u pitanje kako nakon proslave odlaze kućama.

 

foto: Profimedia

Šta ako isti ti maturanti sednu za volan i tako pijani pođu iz restorana svojoj kući? S obzirom da svi školu završavaju u godinama kada već mogu imati vozačku dozvolu, nastavnici i učenici Politehničke škole u Kragujevcu i Agencija za bezbednost u saobraćaju već petu godinu za redom pokrenuli su kampanju "Na maturu bez automobila".

 

"Na maturi se ne sluša smor muzika. Na maturu se ne ide svojim kolima. Koju muziku ti voliš i ko te vozi te večeri?", glase pitanja ove kampanje.

 

Grupa maturanata poginula u Kragujevcu pre nekoliko godina

 

Povod za pokretanje ove akcije je bila pogibja nekoliko maturanata u Kragujevcu. Pre nekoliko godina, oni su se vraćali sa maturske večeri i nastradali u saobraćajnoj nezgodi.

 

foto: Profimedia

Agencija za bezbednost saobraćaja podseća da na maturu ne treba ići kolima, odnosno ne treba voziti, zbog očekivane konzumacije alkohola. Treba koristiti usluge taksi prevoznika ili pomoć roditelja i prijatelja.

 

Ovom kampanjom upućen je apel na sve roditelje, škole, predstavnike lokalnih samouprava i vršnjake, da se priključe ovoj inicijativi.

 

Nastradali maturanti i u Novom Sadu

 

Podsećamo, sličan slučaj se pre 5 godina dogodio i u Novom Sadu, kada su dve devojke i jedan mladić izgubili živote u teškoj saobraćajnoj nesreći vraćajući se sa proslave male mature.

 

(Kurir.rs/Telegraf/Foto: Shutterstock)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...