Najnovije vesti

NEMANJA I TRUDNA SNEŽANA IZ NIŠA PROŠLI KO BOSI PO TRNJU U BUGARSKOJ: Muka ih naterala u Sofiju po citostatike, a onda im maznuli i auto sa parkinga! Niški policajci vam otkrivaju još 2 ŠEME ZA KRAĐU uoči odlaska na more!
Foto: Printscreen YouTube

pre nego što krenete na letovanje

NEMANJA I TRUDNA SNEŽANA IZ NIŠA PROŠLI KO BOSI PO TRNJU U BUGARSKOJ: Muka ih naterala u Sofiju po citostatike, a onda im maznuli i auto sa parkinga! Niški policajci vam otkrivaju još 2 ŠEME ZA KRAĐU uoči odlaska na more!

Srbija

NIŠ - Porodica Mirković iz Niša kojima je prošle nedelje ukraden automobil "kia sportaž" na parkingu megamarketa "Džambo" u Sofiji u Bugarskoj samo je jedna od velikih neprijatnosti koju mogu da dožive srpski vozači u ovoj zemlji.

Nemanja i trudnica Snežana Mirković su bili u Bugarskoj da kupe citostatik.

Kada su to obavili stali su ispred ovog marketa gde su im ukrali automobil. Oni su bili neprijatno iznenađeni time što je policija došla tek za pola sata, da su nekoliko časova bili u stanici, a da su ih tek uveče pitali za marku automobila nakon čega su shvatili da će svoju "kiju" teško ponovo videti.

Sreća je da su kod sebe imali platne kartice pa su nekako platili smeštaj, a srpska ambasada im je maksimalno izašla u susret tako da će pasoše ponovo dobiti jer su njihovi bili u automobilu.

foto: Profimedia

Posle ovakvog iskustva sa policijom jasno je da naši pa i drugi turisti nemaju baš mnogo zaštite među bugarskim policajcima.

Niški policajci imaju mnogo priča o klasičnom otimanju automobila u Bugarskoj koju pripisuju bandi sa razrađenim manipulacijama za krađu četvorotočkaša.

- Najperfidnije što smo čuli, a što se u našoj zemlji još nije dogodilo, jeste da je moguće da vas zaustave lažni policajci u uniformi. Jedna ekipa na desetak kilometara vidi skuplji auto i prikupi podatke o broju putnika, registarskim oznakama i slično i javi "ekipi" koja stoji u nekom šumarku. Ovi iz šumarka na minut ili dva pre prolaska tog automobila izađu na auto-put, zaustave taj automobil i prekontrolišu bajagi isprave. Onda, izvedu putnike napolje. U tom trenutku stiže drugi automobil, a jedan od "policajaca" seda za volan i kao kontroliše nešto. Njegov "kolega" odlazi s ispravama do automobila koji stigao, seda u njega, a ovaj koji kontroliše kabinu zaustavljenog automobila, startuje vozilo i oba auta odlaze. Šta da radi čovek koji je zaustavljen nasred puta u nekoj nedođiji gde nema signala za mobilni i da ga ima u džepu? - navode nam jednu od priča s kojom su bili upoznati niški policajci.

foto: Profimedia

Normalno, kako oni kažu, to se ne događa često kao krađa na javnim parkinzima u Bugarskoj.

Postoji "štos" i gde na semaforu stane vozač. Iza njega se prikrade lopov i nožem mu pocepa gumu nakon čega mora da stane da bi je zamenio. I tu postoji vrsta manipulacije gde se taj automobil prati kako bi se ukrao, ali, kako kažu, to se radi obično na tipovanim vozilima.

Kako se mnogi u Srbiji više odlučuju da na letovanje preko Bugarske idu na treći prst u Grčkoj zbog neplaćanja zelenog kartona i bližeg puta, valja im obratiti pažnju ko ih zaustavlja i ko se mota oko njihovog automobila.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...