ŠTETA U TRSTENIKU VEĆA NEGO 2014. GODINE: Broj poplavljenih objekata, mostova, zemljišta i puteva koje je voda odnela su DRAMATIČNI
Foto: Z.Š.

PROCENA ŠTETE TEK PREDSTOJI

ŠTETA U TRSTENIKU VEĆA NEGO 2014. GODINE: Broj poplavljenih objekata, mostova, zemljišta i puteva koje je voda odnela su DRAMATIČNI

Srbija -

Članovi Štaba za vanredne situacije u Trsteniku su i četvrtog dana od početka poplava bili na terenu u okolnim selima, a vanredna situacija proglašena je na teritoriji opštine bez ograničenja.

Kako kažu u štabu, kompletna raspoloživa mehanizacija, mašine JKP "Komstan", privatnih firmi i mašine za ispumpavanje vode koje su u vlasništvu meštana, gotovo neprekidno rade na ispumpavanju vode iz kuća i dvorišta.

Predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić rekao je prilikom obilaska terena da su štete od poplava veće nego one koje su načinile poplave 2014. godine.

"Sve bujične reke su se izlile na teritoriju Trstenika i nema mesne zajednice koja nije pretrpela neku štetu. Recimo, u selu Selište lokalna reka je domaćinstva čak tri puta poplavlila za tri dana. Celo selo je bilo poplavljeno", rekao je Ćirić.

On je naglasio da procena štete tek predstoji, ali da je prema njihovim podacima, poplavljeno oko 100 stambenih objekata, 200 pomoćnih i ekonomskih objekata, 3.000 hektara obradivog zemljišta, 13 mostova i oko 22 kilometara puteva koji su u prekidu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track