NAKON TEŠKE KATASTROFE KOJA JE ZADESILA SIRČU STIGLA NAJBITNIJA POMOĆ: Konačno postavljen lansirni most (FOTO)
Foto: Tanjug/Saša Petrović/nr

meštani će konačno moći bezbedno da prelaze reku

NAKON TEŠKE KATASTROFE KOJA JE ZADESILA SIRČU STIGLA NAJBITNIJA POMOĆ: Konačno postavljen lansirni most (FOTO)

Srbija -

Nakon nezapamćenih poplava koje su ponajviše pogodile Kraljevo, Sirču, Ivanjicu i Čačak, dvadesetak meštana Trgovišta na samoj granici teritorija Kraljeva i Kragujevca bukvalno je odsečeno od sveta.

Posle četiri dana oko 150 meštana pomoravskog sela Sirča nadomak Kraljeva konačno će moći bezbedno da pređu preko Sirčansko-Trgoviške reke.

foto: Tanjug/Saša Petrović/nr

Pripadnici 210. inžinjerijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske Srbije (KoV) juče su na lokalnom putu ka Sirčanskoj banji preko ove reke postavili lansirni most i tako omogućili nesmetanu komunikaciju ovdašnjim meštanima sa centrom sela.

"Vojska Srbije ima razvijene snage i kapacitete za sve tri dodeljene misije. I upravo smo u Sirči, u okviru treće misije, uspešno realizovali zadatak otklanjanja posledica elementarne nepogode i tehničko-tehnološke nesreće.

foto: Tanjug/Saša Petrović/nr

"Pripadnici inžinjerijske jedinice su, na zahtev Gradskog štaba za vanredne situacije i naređenja pretpostavljene komande, postavili lansirni most", kaže brigadni general Željko Kuzmanović, komandant Druge brigade KoV.

Prema njegovim rečima, na ovaj način potvrđena je sprega vojske i naroda, kao i spremnost naših vojnika da pomognu lokalnom stanovništvu prilikom elementarnih nepogoda.

foto: Tanjug/Saša Petrović/nr

Uz zahvalnost pripadnicima Druge brigade KoV, zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević naglasio je ovom prilikom da je u kraljevačkom kraju bujica porušila ili oštetila ukupno 23 lokalnih i pristupnih mostova.

"Kraljevo je najviše stradalo u ovoj elementarnoj nepogodi i dragocena nam je pomoć iz svih raspoloživih resursa", rekao je Rakočević.

foto: Tanjug/Saša Petrović/nr

"U saradnji sa gradskim i državnim stručnim i inženjerskim službama videćemo na kojim je još lokacijama neophodna, ali i izvodljiva, ova vrsta intervencije."

(Kurir.rs/Novosti/Foto: Tanjug/Saša Petrović/nr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track