DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI:  Kraljevčani nagrađeni za humanost
Foto: Ilustracija/Printscreen/Facebook/Crveni krst

povodom svetskog dana

DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI: Kraljevčani nagrađeni za humanost

Srbija -

Crveni krst Kraljevo obeležio je predstojeći Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi svečanom dodelom priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi, koji su krv dali više od trideset i pet puta.

Ove godine plakete „Široko srce“, za najbolje rezultate ostvarene u dobrovoljnom davalaštvu krvi u prethodnoj kalendarskoj godini u kategorijama srednjih škola, fakulteta, javnih preduzeća, ustanova i kompanija pripale su Društvu dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave Kraljevo, „Elektromontaži D.O.O. Kraljevo“ i Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu.

Kraljevčanin Ljubiša Žarčanin postao je ponosni vlasnik plakete za stoto dobrovoljno davanje krvi.

Sekretar Crvenog krsta Kraljevo Radmila Dobrić je u svom obraćanju izrazila zahvalnost i čestitala svim humanistima koje su dobrovoljnim davanjem krvi spasili nečiji život, ne tražeći ništa zauzvrat.

Svake godine 14. juna zemlje širom sveta obeležavaju Svetski dan davalaca krvi. Ovim događajima je cilj podizanje svesti o potrebi za redovnim davanjem krvi kako bismo osigurali kvalitet, bezbednost i dostupnost krvi i produkata krvi osobama kojima je ona potrebna.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track