KARAVAN IGRE U BANJI KOVILJAČI: Publika je uživala u igri prvaka baleta Narodnog pozorišta kao i učenika baletskih škola iz Beograda, Rima i Milana!
Foto: Kurir/T.Ilić

prvi put u kur-salonu

KARAVAN IGRE U BANJI KOVILJAČI: Publika je uživala u igri prvaka baleta Narodnog pozorišta kao i učenika baletskih škola iz Beograda, Rima i Milana!

Srbija -

BANJA KOVILJAČA - Po prvi put u njenoj istoriji u banjskoj dvorani Kur-salon zaigrale su balerine i baletani na sinoćnjem Baletskom gala koncertu priređenom u okviru drugog Karavana igre koji organizuje Nacionalna fondacija za umetničku igru, zahvaljujući Art mentor fondaciji iz Lucerna.

U punoj sali ‘’Kralj Aleksandar’’, u kojoj su mnogi po prvi put uživo gledali balet, bilo je to veče najlepših baletskih varijacija iz različitih klasičnih baletskih ostvarenja ’’Labudovo jezero’’, ’’Pakita’’, ’’Don Kihot’’,’’Žizela’’, ‘’Gusar’’ i druge kao i divertisman iz baleta ‘’Pariski život’’, koreografkinje Sabrine Bosko iz Italije. Publika je uživala u igri prvaka Baleta beogradskog Narodnog pozorišta, Ane Pavlović i Jovana Veselinovića, kao i mladih igrača, učenika baletskih škola iz Beograda, Rima i Milana.

foto: Kurir/T.Ilić

Prema rečima Aje Jung, direktorke Nacionalne fondacije za umetničku igru, Karavan igre počeo je pre dve godine kada je posetio 15 gradova, a do kraja ove gostovaće u ukupno deset mesta, a jedno je Banja Koviljača. Cilj je da se ljudima približi umetnička igra, posebno u onim sredinama gde balet i savremena igra nisu često prisutni. Karavan je desetog juna počeo u Novom Pazaru i opštini Raška, a osim Banje Koviljače, posetiće Smederevo, Niš, Negotin, Vranje, Vršac, Rumu i Kragujevac.

foto: Kurir/T.Ilić

Direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju ’’Banja Koviljača’’, dr Aleksandar Jokić, kaže da organizacijom ovakvim događajima ova ustanova ispunjava dato obećanje da će obnova Kur-salon omogućiti mnogo sadržajniji kulturni život Banje Koviljače i da će ovakvih programa biti sve više.

Podsetimo, Beogradska filharmonija je u Kur-salonu, 17. maja, održala prvi nastup kada je publika u punoj sali uživala u svevremenskoj Mocartovoj i Vivaldijevoj muzici, ''Mala noćna muzika'', i ’’Četiri godišnja doba’’.

Kurir.rs/T.Ilić./Foto: T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track