Od Beča do Raške biciklom za pomoć devojčici Uni
Foto: Privatna Arhiva

Ruta duga 804 kilometara

Od Beča do Raške biciklom za pomoć devojčici Uni

Srbija -

Srbin Milorad Miki Češljarac, koji je u nedelju krenuo biciklom iz Beča za svoje rodno mesto Bare kod Raške, na ruti dugoj 804 kilometara, želi ovim činom da skrene pažnju domaće i međunarodne javnosti kako bi se pomoglo lečenje devojčice Une Bihorac iz Kraljeva.

Una je rođena u junu 2013. godine i već na početku života se suočila sa problemima - dijagnostifikovan joj je redak oblik artrogripoze i srčana mana. U prvih mesec dana dobila je sepsu i borila se za život, a već po izlasku iz bolnice morala je započne sa konstantnim terapijama u rehabilitacionim centrima. Nažalost, tu se zdravstveni problemi ove devojčice ne završavaju. Uni je nakon nekog vremena otkriveno i teško oštećenje sluha.

foto: Privatna Arhiva

- U želji da ispunim svoj san, moja vožnja osim što promoviše zdrav način života, je i humanitarnog karaktera. Želim pomoći maloj Uni iz Kraljeva. U nadi da ćemo doprineti boljem životu naše malene Une Bihorac, nosiću majice na kojima ljudi mogu videti broj tekućeg računa na koji mogu uplatiti svoj novac kao i broj na koji mogu poslati SMS (upiši 174 i pošalji na 3030). Kao Zvezdin navijač ovom prilikom pozivam sve zvezdaše, partizanovce a i navijače svih ostalih klubova da se solidarišemo, napisao je Češljarac na svom Fejsbuk profilu.

foto: Privatna Arhiva

Da bi Una ozdravila, inače, neophodna su joj banjska lečenja, logopedski tretmani, kao i rehabilitacija u rehabilitacionom centru “Renona”. Kako porodica nema finansijskih mogućnosti da plati lečenja koja su maloj Uni nepohodna upućen je apel svima koji su u mogućnosti da na neki način pomognu.

foto: Privatna Arhiva

Kurir / J.S. / Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja