OTVARANJE NA VIDOVDAN: Evo kako izgleda unutrašnjost civilnog aerodroma Morava (FOTO, VIDEO)
Foto: RINA

u toku zadnje pripreme

OTVARANJE NA VIDOVDAN: Evo kako izgleda unutrašnjost civilnog aerodroma Morava (FOTO, VIDEO)

Srbija -

Кako bi se ukrcali u avion i poleteli u željenom pravcu građani zapadne Srbije do sada su morali prvo otputovati do Beograda ili Niša. Te putešestvije od 28. juna postaće prošlost, jer na Vidovdan Aerodrom “Morava” konačno se otvara i za civilni saobraćaj.

U Lađevcima su u toku zadnje pripreme, a po svemu sudeći, biće ovo savremena vazdušna luka. Кako će izgledati unutrašnjost “Morave” pokazao je direktor Aerodroma Srbije, Mihajlo Zdravković.

“Uloženo je mnogo truda, ali i finansijskih sredstava kako bi naša država dobila i treći civilni aerodrom. Vredno se radi i ovih nekoliko dana pred samo otvaranje i do Vidovdana će sve biti spremno za prve letove”, kaže Zdravković.

1 / 6 Foto: RINA

Na aerodromu u Lađevcia posao će dobiti pedeset dvoje ljudi, a ovtvaranje ove vazdušne luke doneće nemerljiv ekonomski i turistički potencijal.

foto: RINA

“Očekujemo veliki protok putnika, ali i robe. Time će rasti i mogućnost za nova zapošljavanja, jer u krugu aerodroma biće otvoreni fri šopovi, kargo agencije, banke”, istakao je Zdravković.

Za saradnju sa civilnim aerodromom Morava već su zinteresovane i svetske avio kompanije, a prvi avioni poleteće najverovatnije ka Turskoj i Nemačkoj.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja