Najnovije vesti

KARAVAN IGRE OBILAZI GRADOVE PO SRBIJI: U Raški i Banji Koviljači balet po prvi put!
Foto: Nacionalna fondacija za umetničku igru

umetnička igra za sve

KARAVAN IGRE OBILAZI GRADOVE PO SRBIJI: U Raški i Banji Koviljači balet po prvi put!

Srbija

Drugi Karavan igre, koji je počeo 10. juna, odigrava se paralelno u Novom Pazaru, Raški i Banji Koviljači.

Do kraja kalendarske godine, projekat će se realizovati u još sedam gradova, sa ciljem da okupi novu publiku, mapira mogućnosti za naredna gostovanja i pokrene osnivanje baletskih studija.

 

Tokom deset dana, koliko traju programi u svakom mestu, otkrivaju se predstave, baletski gala koncerti, filmovi, fotografije, slušaju predavanja i prezentacije. Za mlade su otvorene radionice baleta, savremene igre, hip hopa i brejkdensa.

 

foto: Nacionalna fondacija za umetničku igru

Veliko interesovanje za časove pokazala su deca i roditelji iz Novog Pazara i Raške, dok su ulaznice za predstave u Banji Koviljači bile podeljene u jednom danu. U Raški i Banji Koviljači, balet se zahvaljujući ovom projektu, dogodio prvi put u istoriji.

 

Pred publikom su nastupili mladi igrači i učenici baletskih škola iz Rima, Milana i Beograda, ali i prvaci baleta Narodnog pozorišta iz Beograda, Ana Pavlović i Jovan Veselinović.

 

foto: Nacionalna fondacija za umetničku igru

Tim od oko 50 igrača i stručnjaka, okupio je na ovom putu po Srbijii brojne baletske pedagoge, koreografe, istoričare igre, ali i trenere novih formi igre.

Pored mogućnosti za susret publike sa novim sadržajima, Karavan nudi dragocenu priliku da naši igrači nastupaju češće i na različitim scenama, kao i da mladi umetnici steknu neophodno profesionalno iskustvo.

 

Do kraja godine, Karavan stiže u Smederevo, Negotin, Vranje, Rumu, Kragujevac, Niš i Vršac.

 

foto: Nacionalna fondacija za umetničku igru

 

 

Kurir.rs / Foto: Nacionalna fondacija za igru

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...