ĐACI NE BOJKOTUJU MALU MATURU: Na kombinovani test u Pomoravlju došli svi učenici
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

prijemni ispit za srednje škole

ĐACI NE BOJKOTUJU MALU MATURU: Na kombinovani test u Pomoravlju došli svi učenici

Srbija -

Načelnik Školske uprave za Pomoravski okrug u Jagodini Života Starčević izjavio je danas u Osnovnim školama Pomoravlja, Resave i Levča nema bojkota maturskog ispita.

"Svi koji su polagali srpski jezik, prekjuče, 1.871 učenik u 32 osnovne škole, jutros su došli u škole i polažu kombinovani tekst iz biologije, fizike, istorije, geografije i hemije", rekao je Starčević.

Direktor OŠ "Boško Djuričić" u Jagodini, jedne od najvećih u gradu, Zoran Marković, izjavio je da su sva deca došla na testiranje i da "u ovoj školi nema nikakvih problema ni bojkota".

Reč je o poslednjoj proveri znanja malih maturanata, pre dva dana iz srpskog jezika, danas iz kombinovanih predemat, sutra iz matematike, istakao je Starčević i ponovio da "na ispit moraju izaći svi kako bi zvanično završili osmogodišnje školovanje a to je i uslov da bi mogli da upišu trogodišnje ili četvorogodišnje srednje škole".

U Jagodini maturski ispit polaže 698 učenika, u Paraćinu 473, Ćupriji 270, Svilajncu 213, Despotovcu 159 i Rekovcu 58 učenika.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track