"Nedelja za čistiju Vojvodinu" - velika akcija čišćenja pokrajine
Foto: Radio televizija Vojvodine

"Nedelja za čistiju Vojvodinu" - velika akcija čišćenja pokrajine

Srbija -

"Nedelja za čistiju Vojvodinu" održaće se u brojnim lokalnim samoupravama od 24. do 27. juna. Akcija se sprovodi kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz donete Deklaracije o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini, usvojene u maju ove godine u Skupštini AP Vojvodine, a kojom je predviđeno da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu.

Opredeljenje AP Vojvodine da se eliminišu ozbiljne štete koje bacanje plastičnih kesa i drugih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu nanosi ekosistemima ima za cilj odgovornije upravljanje životnom sredinom, kako bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana na teritoriji pokrajine.

Akciju "Nedelja za čistiju Vojvodinu" sprovodi Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, u saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora, Javnim preduzećem "Vojvodinašume", Gradom Novim Sadom, kao i brojnim lokalnim samoupravama na čijoj teritoriji će se ona održati.

RTV

Foto: Radio televizija Vojvodine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track