Najnovije vesti

DA SVIMA BUDE PRISTUPAČNO: Loznica nagrađena od Zaštitnika građana
Foto: T.Ilić

nagrada ustanovljena pre tri godine

DA SVIMA BUDE PRISTUPAČNO: Loznica nagrađena od Zaštitnika građana

Srbija

Među dobitnicima nagrade za najveći doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2018. godini koju je dodelio Zaštitnik građana, u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije i Stalnom konferencijom gradova i opština našao se i Grad Loznica.

Kako je u gradskoj upravi danas saopštio novinarima gradski menadžer Dejan Stalović, Loznica je dobitnik nagrade u oblasti arhitektonske pristupačnosti, a ona se odnosi na objekat Obrazovno-kulturnog centra ’’Vuk Karadžić’’ sagrađen u Tršiću koji je u potpunosti prilagođen osobama sa invaliditetom.

foto: T.Ilić

Stalović je ocenio da ova nagrada obavezuje lokalnu samoupravu da i u svim budućim projektima primenjuje princip - pristupačnost za sve, što će se gradsko rukovodstvo i činiti. U Loznici su i ranije nastojali da omoguće pristupačnost osobama sa invaliditetom za šta su dobar primer Omladinski centar i šalter sala u gradskoj upravi. Grad planira da i ulaz u stari deo zgrade gradske uprave, gde su trenutno stepenici, izmeni i prilagodi da bude pristupačan svima.

Ova nagrada je ustanovljena pre tri godine, a cilj je da se istaknu lokalne samouprave koje svoje sredine čine pristupačnim svim građanima, posebno starim i osobama sa invaliditetom. Ovogodišnji dobitnici nagrade za najveći doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2018. godini su i Leskovac, Sombor, Smederevo i opština Vračar.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...