MIROVIĆ: Stopa nezaposlenosti u AP Vojvodini na istorijskom minimumu
Foto: Pokrajinska vlada

MIROVIĆ: Stopa nezaposlenosti u AP Vojvodini na istorijskom minimumu

Srbija -

- Protekle tri godine, iza nas, jasno pokazuju da je tim kojim sam rukovodio sposoban da menja stvari na bolje u AP Vojvodini. Realizovali smo 90 posto postavljenih ciljeva u programu rada Pokrajinske vlade, a tiču se ekonomskog razvoja pokrajine. Radili smo, pre svega, u delu podsticaja investicija što je rezultovalo stopom nezaposlenosti od 8,5 procenata, što je istorijski minimum u pokrajini - istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uoči današnje sednice Skupštine AP Vojvodine.

To je bio naš glavni cilj, ali radili smo paralelno i u svim ostalim oblastima društvenog života, uz značajnu pomoć Vlade Republike Srbije, dodao je predsednik Mirović.

-Verujem da smo opravdali poverenje građana i očekujem da do kraja mandata uradimo još puno. Uredili smo naše finansije, a dokaz za to je prvi pozitivan izveštaj koji je Državna revizorska institucija dala na neki finansijski izveštaj o kontroli budzeta u sistemu teritorijalne organizacije koju čine lokalne samouprave i autonomne pokrajine - kazao je predsednik Mirović.

D.G.

Foto: Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja