GRANIČNI PRELAZ POSTAVLJA SE U KRALJEVU: Na aerodrom Morava u Lađevcima sletaće i međunarodni avioni
Foto: Kurir/J.S.

otvaranje sutra

GRANIČNI PRELAZ POSTAVLJA SE U KRALJEVU: Na aerodrom Morava u Lađevcima sletaće i međunarodni avioni

Srbija -

Aerodrom "Morava" u Lađevcima kod Kraljevakoji bi, kako je najavljeno trebalo da bude otvoren sutra za civlini međunarodni saobraćaj, po odluci Vlade, dobiće stalni granični prelaz.

Granicni prelaz aerodrom "Morava" određuje se kao stalni granični prelaz za međunarodni saobraćaj putnika i robe sa svim inspekcijskim službama, objavljeno je novom broju Službenog glasnika.

Lokacija graničnog prelaza aerodrom "Morava" ukljucuje deo aerodroma za civilni vazdušni saobraćaj, na kojem se otvara granični prelaz i nalazi se na teritoriji grada Kraljeva, a delom na teritoriji grada Čačka i na oko kilometar od državnog puta prvog B reda 22.

Mihajlo Zdravković, direktor preduzeća "Aerodromi Srbije", rekao je ranije da već postoje interesovanja avio kompanija za letove sa ovog aerodroma.

"Aerodrom Morava nije mogao do sada biti ponuđen avio kompanijama jer nije imao dozvolu za rad. Očekujemo da je do kraja nedelje dobijemo, i onda ćemo zvanično moća da krenemo u razgovor sa operaterima. Interesovanja postoje, a određene avio kompanije su već dolazile", rekao je Zdravković.

Direktor preduzeća "Aerodromi Srbije" veruje da će do zimskog perioda imati prve ugovore sa kompanijama.

Sletna pista je rekonstruisana, ugrađen je sistem svetlosnog obeležavanja, tako da su, prema rečima Zdravkovića, ostala samo još određena fina doterivanja kako bi svih 2.265 metara, koliko je dugačka pista, bilo u funkciji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track