Najnovije vesti

OBIČNO JUTRO U SREMSKOM SELU PRETVORILO SE U SCENU IZ FILMA: Prodavačice porodile ženu u automobilu
Foto: Shutterstock

plakale od sreće

OBIČNO JUTRO U SREMSKOM SELU PRETVORILO SE U SCENU IZ FILMA: Prodavačice porodile ženu u automobilu

Srbija

Vlatka Mišković i Teodora Žeravić, iz Vognja, kod Rume, porodile su ženu u automobilu, koju je muž vozio u porodilište u Sremsku Mitrovicu.

Beba, koja je na pola puta požurila da ugleda svet, rođena je živa i zdrava u utorak ujutru, a srećni otac Igor zahvalio se odmah novopečenim "babicama" lepim buketom cveća.

"Oko pola osam, u prodavnicu je uleteo mlađi muškarac i rekao nam: "Pomozite, žena mi se porađa u automobilu." Odmah smo pozvale Hitnu pomoć", priča Vlatka, koja u tom trenutku nije ni pomislila da je porođaj već počeo.

Tek kada je prišla mladoj ženi u kolima, nastala je panika.

"Ona je sedela na mestu suvozača, pitala sam je kako se oseća i da li ima neke bolove i kazala joj da ne paniči. I ja sam bila smirena sve dok nisam ugledala bebinu glavu, koja je krenula napolje", priseća se Vlatka.

Mladoj porodilji Vlatka i Teodora najpre su oborile sedište, skinule veš i uz "asistenciju" njenog supruga Igora, sačekale bebu da izađe.

"Dozivale smo komšije da nam dodaju čiste peškire, kako bi utoplile bebu. Samo što smo je umotale, stigla je ekipa Hitne pomoći. Kada su ambulantnim vozilom majka i beba krenule prema bolnici, počele smo da plačemo od sreće", priseća se Vlatka.

Majka Vanja, Rumljanka, oseća se dobro kao i tek novorođena devojčica, koja je dobila ime Katarina.

"Beba je rođena sa dva i po kilograma i nalazi se u inkubatoru. Moram da pohvalim i tatu da je pratio naše savete, nije bio uplašen kao većina muškaraca", kaže kroz smeh ova žena koja svojim meštanima i dalje prepričava ovoj lep i radostan događaj.

Vlatka u šali kaže da beba nije slučajno izabrala mesto gde da izađe, zbog naziva prodavnice "Sve što treba".

"Pored toga što smo ljubazne, pružamo pomoć bilo kome ako se nađe u nevolji na ovom putu", uz osmeh kaže Vlatka.

(Kurir.rs/NovostiFOTO: Shutterstock/Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...