REKONSTRUKCIJA NAJDUŽE LOZNIČKE SAOBRAĆAJNICE: Bulevar dobija parking, nove trotoare i kružni tok (FOTO)
Foto: T.Ilić

druga faza

REKONSTRUKCIJA NAJDUŽE LOZNIČKE SAOBRAĆAJNICE: Bulevar dobija parking, nove trotoare i kružni tok (FOTO)

Srbija -

Više od 350 metara kolovoza sa jedne strane Bulevara Dositeja Obradovića u kojoj je urađeno i 57 novih parking-mesta asfaltirano je u okviru druge faze rekonstrukcije ove saobraćajnice, od ulica Svetog Save do Slobodana Penezića, i obeleženo horizontalnom signalizacijom.

Kompletna rekonstrukcija bulevara, dugačkog nešto više od 900 metara, započeta je krajem aprila i do sada je završen prvi deo, od Tržnog centra do Svetoga Save u kome je zamenjen kolovoz.

foto: T.Ilić

U najvažnijoj saobraćajnici u gradu posle rekonstrukcije biće ukupno 112 parking mesta i vozila više neće biti uparkirana u krajnjim trakama sa obe njene strane, čime je usporavan saobraćaj, a bulevar bio godinama pretvoren u dve paralelne jednosmerne ulice.

foto: T.Ilić

U drugom delu bulevara postavljeni su novi slivnici za kišnu kanalizaciju čime treba da bude otklonjeno zadržavanje vode na kolovozu, a postavljeno je i 450 metara podzemne instalacije za semaforsku signalizaciju koja će ove godine biti obnovljena.

foto: T.Ilić

Prva faza bulevara završena je za manje od mesec dana, dok će u drugoj radovi trajati duže zbog izgradnje parkirališta, novih trotoara i kružnog toka na raskrsnici kod ED Loznica.

foto: T.Ilić

Rok za završetak radova nije preciziran, ali u lokalnoj samoupravi kažu da od izvođača radova zahtevaju da to bude najbrže moguće. Inače, radove na bulevaru finansiraju iz gradske kase, a predviđena vrednost investicije je oko 40 miliona dinara.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track