CENE IZ INATA: Lozničko naselje Klupci uoči Vidovdanskog vašara (FOTO)
Foto: T.Ilić

trgovci rano jutros postavili tezge

CENE IZ INATA: Lozničko naselje Klupci uoči Vidovdanskog vašara (FOTO)

Srbija -

U lozničkom prigradskom naselju Klupci sutra će biti održan tradicionalni Vidovdanski vašar, a dan ranije trgovci su od jutra već stigli da postave tezge i zauzmu što bolje pozicije.

Mada je sunce upeklo i grejalo na plus 33 prodavci su izložili robu i bili spremni za prve mušterije koje se u većem broju očekuju čim večeras malo zahladni.

foto: T.Ilić

Ugostitelji su ispred šatora već užarili roštilj pa su radnice izgledale kao da stoje na ivici vulkanskog grotla iz kojeg udara jara, i čekale ima li raspoloženih za pljeskavice i pored visoke temperature, dok će cene pečenja izložiti kasnije.

Postavljani su polako zabavni parkovi gde će sutra deca roditeljima iscediti i poslednju paru za vožnju na ringišpilu, autićima, ili spuštanju niz naduvani tobogan. Duž ulice koja vodi do centralnog dela vašara na pijaci u Klupcima na tezgama nema čega nema.

foto: T.Ilić

Tako na jednoj par iz Beograda prodaje turski veš sa ’’cenama iz inata’’. Tako su kod njih tri ’’turska veša’’ 200 dinara, istu količinu novca treba dati za šest ’’turski čarape’’.

foto: T.Ilić

Nedaleko je i tezga gde je u toku ’’akcija’’ pa jedan kaiš košta 300, a dva komada 500 dinara, ima i bermuda za 500 dinara, ženskog veša, alata svih vrsta i namena, tašni i torbi, tepiha, zavesa, nameštaja, baštenskih garnitura, uramljenih ogledala.

foto: T.Ilić

Kome trebaju računari i njih ovde ima. Windows XP, RAM memorija 8GB, košta 60 evra, a uz dogovor može da se dobije i monitor LG, a ’’čim stigne struja’’ sve može da se proba i ’’garant radi’’. Na hiljade ljudi iz Podrinja, Rađevine, Mačve, Azbukovice kao i susedne Republike Srpske, sutra će pohrliti u Klupce da oseti vašarsku atmosferu, nešto pojede, popije i pazari, ili se jednostavno u ’’najboljem odelu’’, samo promuva kroz gužvu i graju.

foto: T.Ilić

Inače, osim ovoga u Loznici se održava još jedan vašar, u avgustu, na Veliku Gospojinu, a Vidovdanski je poznat po tome što gotovo svake godine toga dana padne bar malo kiše.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track