VRANJANCI NE PAMTE OVAKAV SLUČAJ: Porođaj u sanitetu pri punoj brzini na autoputu
Foto: M.S.

beba i majka SE osećaju stabilno

VRANJANCI NE PAMTE OVAKAV SLUČAJ: Porođaj u sanitetu pri punoj brzini na autoputu

Srbija -

Porodilja D.B. (36) iz Vranja sigurno će pamtiti Vidovdan kada se porodila u sanitetu u punoj brzini na putu za Niš, gde je upućena jer je trudnoća bila rizična.

Rodila je dečaka teškog 1.740 grama, a porodila je babica Olgica Stanisavljević iz Zdravstvenog centra Vranje. U vozilu je bio i doktor Dragan Popović kao i vozač Srđan Stojanović koji je bio u čudu kada je stao i video da bebu drže u rukama. Dete je na svet došlo negde oko naplatne rampe Doljevac.

U niškom Kliničkom centru kažu da se beba i majka osećaju stabilno.

"Porodilji je ovo četvrto dete po redu, poslata iz Vranja, a prevremeni porođaj se zbio na početku osmog meseca trudnoće. Rodila je muško dete, koje je u stabilnom zdravstvenom stanju, diše spontano, ali je zbog male težine, iz mera predostrožnosti, prebačeno na odeljenje neonatologije Klinike za dečije interne bolesti KC Niš. Majka se takođe oseća dobro i smeštena je u porodilištu Klinike za ginekologiju i akušerstvo KC Niš", rekli su nam danas iz Uprave Kliničkog centra u Nišu.

Majka D.B. danas nije želela pred novinare zbog svega što je preživela.

Babica Olgica Stanisavljević u petak popodne dobila poziv da trudnicu, ali nije ni mogla da zamisli da će porođaj biti u automobilu Hitne pomoći pri punoj brzini.

Trudnica se javila u porodilište sa bolovima, a procena doktora, pošto je bila između 28. i 29. nedelje trudnoće, bila je da može doći do prevremenog porođaja tako da su je uputili je za Niš.

"Ni doktor ni ja nismo mogli da zaustavimo suze. Majka je takođe bila presrećna kada smo joj pružili dete. Zanimljivo je da vozač Srđan Stojanović uopšte nije znao šta se dogodilo, jer porođaj odvijao u toku vožnje. Čovek je bio šokiran kada je u Nišu ispred klinike video bebu u mom naručju", ispričala je Olgica medijima.

Do sada se ne pamti sličan slučaj u vranjskom porodilištu.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track