Najnovije vesti

UŽAS U SELIMA OKO BARAJEVA: Preklana cela stada ovaca, meštani sumnjaju na pse lutalice, veterinari tvrde da je u pitanju NEŠTO MNOGO GORE
Foto: Profimedia

meštani očajni

UŽAS U SELIMA OKO BARAJEVA: Preklana cela stada ovaca, meštani sumnjaju na pse lutalice, veterinari tvrde da je u pitanju NEŠTO MNOGO GORE

Srbija

Desetine ovaca i jaganjaca poklano je u prethodnih nekoliko dana u selima u okolini Barajeva. Meštani sumnjaju da su ih napali psi lutalice, a nadležni na šakale.

Pojedini meštani iz sela Lisović, Boždarevac i Vranić ostali su i bez celog stada ovaca.

"Devet ovaca su mi zaklali. Pet su zaklali namrtvo, a četiri su uginule posle sat-sat i po vremena", ispričao je juče Slaviša Petković iz Lisovića za "Beogradsku hroniku" na RTS-u i dodao da sada jagnjiće hrani kupljenim mlekom.

Međutim, ne može se sa sigurnošću tvrditi ko su krivci za stravičan pomor ovaca, pa i svinja i živine koji su u manjem broju stradali. Nadležni sumnjaju na šakale, dok meštani tako nešto ne žele da prihvate, već naglašavaju da su ovce ubili psi lutalice.

Jedan od njih je Svetomir Ristović kojem su pre dva meseca stradali jaganjci. Napominje da je video nekoliko pasa u okolini.

"Bilo je nekoliko žutih, velikih pasa i nekoliko manjih crnih u čoporu. Po ovoj vrućini, ovce moram da zatvorim i obezbedim sve tako da ništa ne može da uđe unutra", objašnjava Ristović.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović rekao je za RTS da je, čim je saznao šta se dogodilo, obavestio nadležne veterinare.

"Dobio sam informaciju da su nadležni tog dana pet pasa lutalica pokupili. Pratimo i dalje situaciju. Prijave o daljim napadima nemamo, ali su, prema mojim saznanjima, dve veterinarske ekipe na terenu, na teritoriji opštine Barajevo. Jedna je u selu Lisović, a druga u Vraniću", rekao je Adamović.

Meštanima ostaje samo da, kada se ovako nešto dogodi, obaveste policiju i veterinare radi eventualne zaraze, ali i da pravnim putem pokušaju da naplate štetu.

(Kurir.rs/Blic/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track