LOZNICA OPUSTELA ZBOG TROPSKE VRELINE: Čak +35 stepeni, a na užarenoj ulici samo putari! Penzioneri u parku u debelom hladu! (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

opasno po zdravlje

LOZNICA OPUSTELA ZBOG TROPSKE VRELINE: Čak +35 stepeni, a na užarenoj ulici samo putari! Penzioneri u parku u debelom hladu! (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – U Loznici je danas izmereno 34 stepena Celzijusa, a na užarenim ulicama bio je samo onaj ko mora, a bašte kafića bile su puste.

foto: Kurir/T.Ilić

Ko je morao iz nekog razloga do grada trudio se da "hvata" hladovinu, a stariji Lozničani su predahe pravili na parkovskim klupama u hladu drveća.

Pravi šok dočekao je one koji su posle radnog vremena iz klimatizovanih prostorija izašli napolje gde ih je sačekala temperatura kao da je neko uključio fen, ili otvorio vrelu rernu.

foto: Kurir/T.Ilić

Najteže je bilo onima koji rade na rekonstrukciji Bulevara Dositeja Obradovića jer su i po najvećoj vrelini bili na otvorenom iako su se od sunca štitili kačketima. Ko je mogao spas je potražio na obali Drine, ili na nekom od bazena u gradu i okolini, a ko nije otišao na kupanje navukao je roletne na prozore, upalio klimu i čekao da se Celzijus smiluje i siđe bar na 30 stepeni.

1 / 4 Foto: Kurir/T.Ilić

Lozničani do 15 sati nisu dostigli maksimalno prognoziranih 36, a sutra ih prema najavi meteorologa očekuje maksimalnih 35, ali i poslepodnevni pljuskovi.

Inače,nadležni podsećaju da su ovakvi vremenski uslovi opasni po zdravlje, pa je potrebno biti oprezan, izbegavati fizičke aktivnosti i boravak napolju u najtoplijem delu dana, a neophodno je uzimati dosta tečnosti.

(Kurir.rs/T.Ilić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track