LEPE VESTI ZA BICIKLISTE U LOZNICI: Postavljeno 18 mesta za parkiranje bicikala u centru grada (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

neće morati da ih vezuju za klupe i bandere

LEPE VESTI ZA BICIKLISTE U LOZNICI: Postavljeno 18 mesta za parkiranje bicikala u centru grada (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – Loznički biciklisti u svom gradu imaju 18 mesta za parkiranje svojih dvotočkaša sa ukupno 26 držača.

Postavljanje držača za bezbedno ostavljanje bicikala urađeno je u ponedeljak, 1. jula u okviru projekta ''Pedalirajmo zajedno'' koji finansira Ministarstvo omladine i sporta kroz program ''Mladi su zakon''.

foto: Kurir/T.Ilić

Biciklistička parking-mesta postavljena su na lokacijama gde je najfrekventniji saobraćaj biciklista, ispred gradske uprave, kod autobuske stanice, elektrodistribucije, na trgovima, kod biblioteke, policijske stanice kao i osnovnih i srednjih škola pošto sve veći broj đaka na nastavu dolazi na dva točka.

foto: Kurir/T.Ilić

Postavljeni držači su takvi da se za njih vrlo jednostavno mogu privezati do četiri bicikla tako da građani više neće morati da ih vezuju za klupe, bandere, ograde i slična mesta.

Prema rečima Bojana Lučića, koordinator lozničkog Omladinskog centra, cilj je da se na ovaj način unapredi biciklistička infrastruktura i omogući bezbedno ostavljanje bicikala u gradu.

Ovaj projekat bi na jesen trebalo da ima nastavak, a tada bi bili postavljeni redni držači za bicikle, takozvani češalj, gde može da stane i do 20 bicikala.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track