DONACIJA U VREDNOSTI OD 57.000 DOLARA: Kliničkom centru Niš donirana radna stanica za mamograf
Foto: Kurir/M.S.

jedna od najmodernijih

DONACIJA U VREDNOSTI OD 57.000 DOLARA: Kliničkom centru Niš donirana radna stanica za mamograf

Srbija -

Fondacija princeze Katarine danas je uručila radnu stanicu za mamograf Centru za radiologiju u Kliničkom centru Niš, što je donacija u vrednosti od 57.500 dolara.

Fondacija Princeze Katarine ostvarila je ovu važnu donaciju u saradnji sa Stavros Niarhos, fondacijom iz Njujorka.

"Stavros Niarhos fondacija je naš dugogodišnji prijatelj i partner, uz čiju pomoć smo proteklih godina Kliničkom centru Niš isporučili mobilni mamograf, vredan više od pola miliona evra, kojim je pregledano više od sto hiljada žena u našoj zemlji, ultrazvučni aparat takođe za Niš, dva ultrazvučna aparata i dva monitora za kolposkopiju za porodilište u Višegradskoj u Beogradu, uređaj za genetsko testiranje karcinoma za Institut za onkologiju i radiologiju iz Beograda", izjavila je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Prof. dr Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra Niš ovom prilikom zahvalio je Nj.K.V. Princezi Katarini na donaciji ovako važnog medicinskog aparata i izrazili želju za nastavkom uspešne i humanitarne saradnje.

"Zaista sam ponosan i srećan što je Nj.K.V. Princeza Katarina danas u našem Kliničkom centru i što je po ko zna koji put, pomogla da naši građani iz Niša i sa juga i jugistoka Srbije, u ovom slučaju ženska populacija, na najkvalitetniji način, u našoj ustanovi, mogu da obave mamografske preglede, jer sada imamo kompletiran uređaj, koji spada u jedne od trenutno najmodernijih na tržištu", naveo je prof.dr Zoran Radovanović.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track