PODRŠKA ZA ŽENE IZ KRALJEVA: Pola miliona dinara od UN za Savet za rodnu ravnopravnost
Foto: Printcsreen/ Youtube

REAlizacija projekta počinje u septembru

PODRŠKA ZA ŽENE IZ KRALJEVA: Pola miliona dinara od UN za Savet za rodnu ravnopravnost

Srbija -

Projekat Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Kraljeva, čiji je opšti cilj doprinos ekonomskom osnaživanju žena sa ruralnih područja, žena poljoprivrednica i dugoročno nezaposlenih žena, od organizacije UN WOMAN dobio je finansijska sredstva u iznosu od pola miliona dinara.

"Naš projekat se, konkretno, odnosi na žene u poljoprivredi i nezaposlene žene. Kreiraćemo određene radionice i pokušati da im približimo mogućnosti koje imaju ukoliko pokrenu poljoprivednu proizvodnju ili sopstveni biznis", kaže Lidija Pavlović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Kraljeva.

Prema njenim rečima, projektom čija realizacija počinje u septembru i trajaće šest meseci, biće napravljena sprega između poljoprivrednica i preduzetnica, a u njegovu realizaciju biće uključeni i eksperti iz oblasti koji mogu da pomognu ženama kada je u pitanju osnivanje firmi ili pokretanje proizvodnje u ruralnim područjima.

"Realizacijom ovog projekta predviđeno je i osnivanje službe za pružanje informacija koju će činiti pravnik, ekonomista i agronom tako da će oni imati obavezu da sve poljoprivrednice i nezaposlene žene obaveštavaju o svim konkursima na koje mogu da apliciraju", dodaje Lidija Pavlović.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track