Najnovije vesti

TAKSISTI DRALI POSETIOCE EXITA, ALI JE TOME DOŠAO KRAJ: Evo koliko smeju da vam uzmu za vožnju po Novom Sadu dok traje festival! Ako vam naplate više možete da ih prijavite
Foto: Filip Plavčić

odluka gradskih čelnika

TAKSISTI DRALI POSETIOCE EXITA, ALI JE TOME DOŠAO KRAJ: Evo koliko smeju da vam uzmu za vožnju po Novom Sadu dok traje festival! Ako vam naplate više možete da ih prijavite

Srbija

Povodom sve češćih prijava koje dobija Gradska uprava za inspekcijske poslove od građana za visinu naplate usluga taksi prevoza tokom raznih manifestacija u Gradu, Gradsko veće donelo je odluku kojom se uređuje ova oblast.

Uprava za inspekcijske poslove, Odsek inspekcije za kontrolu drumskog saobraćaja i kontrolu obale i vodenog prostora Grada Novog Sada je na osnovu tih prijava a u vezi sa visinom naplate usluga taksi prevoza, za vreme održavanja sajamskih, muzičkih i drugih manifestacija koje se održavaju u Novom Sadu odredila cene usluga taksi prevoza.

Zbog toga što cene usluga korišćenja taksi prevoza, koje se navode u prijavama, često prevazilaze cene koje su donešene u skladu sa taksi tarifom za obavljanje taksi prevoza donete su tarife za prevoz.

Cene usluga u okviru taksi tarife po kojima mora da se obavlja taksi prevoz na teritoriji Grada, aktom utvrđuje Gradsko veće i jedinstvene su za sve taksi prevoznike u Gradu Novom Sadu i iznose:

NAZIV                TARIFA 1                TARIFA 2               TARIFA 3

1. Start                 100,00                     100,00                     100,00

2. Vožnja po

pređenom

kilometru               54,00                        66,00                        98,00

3. Čekanje po

času                     580,00                      580,00                     580,00

4. Lični prtljag

teži od 30 kg         50,00                         50,00                      50,00

Tarifa 1. primenjuje se u vremenu od 6.00 do 22.00 časa.

Tarifa 2. primenjuje se u vremenu od 22.00 do 6.00 časa.

Tarifa 3. primenjuje se u vremenu 0.00 do 24.00 časa, za taksi prevoz van područja naseljenih mesta.

"Ovom prilikom obaveštavamo sve korisnike usluga taksi prevoza putnika, da je u skladu sa članom 31. Odluke o taksi prevozu putnika na teritoriji Grada Novog Sada taksi vozač dužan da prilikom otpočinjanja prevoza uključi taksimetar, za izvršenu uslugu prevoza naplaćuje cenu prevoza u iznosu koji pokazuje taksimetar u trenutku završetka prevoza i izda račun na kraju vožnje", piše u odluci.

U slučaju da taksi vozač, po završetku vožnje, ne izda putniku navedeni račun, putnik nije u obavezi da plati cenu usluge taksi prevoza.

Prijave građana, na eventualnu nepravilnost u radu taksi prevoza ili visinu naplaćene cene taksi usluge, mogu da se podnesu putem telefona na broj Dispečar centra Gradske uprave za inspekcijske poslove: 021/4872-402 i 021/4872-403.

(Kurir.rs/Dnevnik)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...