STADION U GUČI UNIŠTILA POPLAVA, TU NEĆE MOĆI DA SE ODRŽI SABOR TRUBAČA: Svi koncerti biće u porti crkve, kao na prvom festivalu davne 1961. (FOTO)
Foto: RINA

od 8. do 11. avgusta

STADION U GUČI UNIŠTILA POPLAVA, TU NEĆE MOĆI DA SE ODRŽI SABOR TRUBAČA: Svi koncerti biće u porti crkve, kao na prvom festivalu davne 1961. (FOTO)

Srbija -

Lučani - U Lučanima je danas na sednici Opštinskog veća usvojen predlog izmena i dopuna programa korišćenja i zakupa javnih površina u dane Sabora trubača. Tom odlukom predviđeno je da se svi programski sadržaji sa stadiona u Guči presele u crkvenu portu.

„Zbog poplava koje su zadesile našu opštinu 3. juna poplavljen je i kompletan kompleks Sportskog centra u Guči, samim tim i stadion na kojem se održavalo glavno takmičenje Sabora. Prethodnih mesec dana smo se intezivno trudili da saniramo posledice poplava, međutim u dogovoru sa rukovodiocima javnih ustanova i stručnim licima došli smo do saznanja da zbog prodiranja vode u određene elektroinstalacije i mulj koji se zadržao na samom stadionu i oko njega ne možemo sa sigurnošću da garantujemo bezbednost učesnika u programu. Odlučili smo da se okrenemo tradiciji i vodili smo se mišlju da Sabor vratimo tamo gde je nastao, a to je u crkvenoj porti. Po blagoslovu Episkopa žičkog sklopili smo dogovor sa Crkvenom opštinom Guča o zakupu 1.000 m2 crkvene porte za potrebe održavanja programskog sadržaj Sabora na glavnoj bili”, rekao je predsednik Opštine Lučani Milivoje Dolović.

foto: Kurir

Prema njegovim rečima pored glavne pozornice koja će se nalaziti u porti biće još tri u Guči.

„Ispred Centra za kulturu, zatim nova bina koja će biti montirana ispred Spomenika trubaču u centru Guče i još jedna manja ispred Poreske uprave u Guči. Na bini kod Centra za kulturu program će kretati od 16:00 do 20:00 časova odakle će se dešavanje seliti na glavnu binu u porti a odatle će se dešavanje emitovati putem video bina i na ostale tri pomoćne bine”, kazao je Dolović.

foto: RINA

On dodaje da su proteklih dana razgovarali sa građanima i ugostiteljima i da su oni oduševljeni ovom idejom, jer bukvalno posle 50 godina se Sabor vraća tamo gde je nastao.

„Novina će biti i prostor za organizaciju luna parkova koji je pomeren u ulicu Čede Vasovića. Ostale odluke i akti ostaju na snazi i mi ćemo u narednih mesec dan pristupiti jednoj medijskoj kampanji i promociju 59. Dragačevskog sabora trubača koji će se održati od 8. do 11. avgusta”, rekao je Dolović.

Inače, predsednik opštine Lučani istakao je da zbog velikih troškova koje su imali oko saniranja posledica poplava odlučeno je da za Sabor trubača oni budu minimalni tako da će shodno tome u nardnih sedam dana biti poznat i programski sadržaj.

Takođe, na današnjoj sednici utvrđen je predlog rešenja o imenovanju dr Danice Stefanović za direktora Doma zdravlja u Lučanima.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track