Najnovije vesti

RUSKI TURISTI ODUŠEVLJENI SRPSKIM SELIMA: Naša deca su prvi put videla kravu, ovde konačno možemo da uživamo, ne treba nam more! (FOTO)
Foto: RINA

vrlo opušteni i nisu mnogo zahtevni

RUSKI TURISTI ODUŠEVLJENI SRPSKIM SELIMA: Naša deca su prvi put videla kravu, ovde konačno možemo da uživamo, ne treba nam more! (FOTO)

Srbija

Ruski turisti su među najbrojnijim u Srbiji, a ove sezone najčešće se odlučuju za odmor na selu.

Živopisna srpska sela i život u njima za Ruse su prava inspiracija, a ono što posebno cene jesu sloboda i priroda. Grupa ruskih turista iz Moskve stigla je i u dragačevsko selo Gornja Kravarica.

Olivera Radičević oduševljena je posetom ruskih turista.

“Vrlo su opušteni, nisu mnogo zahtevni i sve što smo im ponudili izazvalo je oduševljenje. Hrana im se dopada, priroda, ali najviše činjenica da njihova deca mogu slobodno da trče, druže se sa domaćim životinjama, a mi se trudimo da im svaki dan osmislimo novi sadržaj”, kaže Olivera.

foto: RINA

Ona ističe da je u njihovom domaćinstvu ovoga puta odselo 20 ruskih turista i da su to porodice sa malom decom, koja su prvi put u životu videla domaće životinje, brala voće i shvatila da se mleko ne pravi u supermarketu već ga daju krave, koze i ovce koje mogu da pomaze i igraju se sa njima.

Olga Neupokojeva je dečiji psiholog i tvrdi da je boravak dece na selu višestruko značajan za njihovo odrastanje i da su se upravo zbog toga odlučili da odmor provedu ovde.

foto: RINA

“Ovo nam je treći boravak u Srbiji ali prvi put na selu. Naša deca svaki dan otkriju nešto novo. Zamislite njihovo oduševljenje kada su videli kravu, a tek kad su pronašli kornjaču u travi, to sigurno nema cenu”, ističe ona i dodaje da je upoznavanje sa seoskim životom od višestrukog značaja za građenje njihovog karaktera.

Tatjana Perestenko tvrdi da je odmor na selu mnogo kvalitetniji nego na moru, jer je u tim letovalištim a sve podređeno turistima i tu nema dodira sa stvarnim životom.

“Na moru sve svodi na kupanje, sunčanje, možda uveče odlazak u neki kafe. Za razliku od toga ovde smo i mi i deca pre svega slobodni. Deca se upoznaju i druže sa ljudima i vršnjacima koji beru maline, čuvaju ovce, trče po cvetnim livadama, udišu svež vazduh i jedu zdravu hranu. Ne treba nam more, nama je dovoljan i bazen”.

foto: RINA

Ipak odmor na selu u današnje vreme ne znači samo uživanje u seoskim pejzažima, pa su se vredni domaćini potrudili da svojim gostima obezbede sve povoljnosti, pa su tu udobni i komforni apartmani i sobe, bazeni i naravno kvalitetna internet veza.

“Meni kao zaposlenoj mami znači što imam mogućnost da obavljam svoje poslovne obaveze, a da u isto vreme moja deca uživaju slobodno u prirodi i zdravoj hrani ili u nekoj od brojnih aktivnosti”, naglasila je Natalija Boldarjeva.

Njena prijateljica Daša je majka petoro dece, zaposlena žena i kaže da je život u Moskvi veoma užurban i stresan i da tokom godine nema vremena da provodi kvalitetno vreme sa svojom decom, naročito sa svojom najmlađom ćerkicom.

“Ovde nas dve konačno možemo da uživamo zajedno u prirodi, slobodi, da uz duge šetnje pričamo i da kažemo jedna drugoj sve što nismo stigle u toku protekle godine".

foto: RINA

Ono što ih posebno oduševljava je zdrava i sveža hrana, a naročito voće. Iz kuhinje svaki dan za ruske turiste izađe po neki domaći specijalitet a vrlo često se sprema i po neko rusko jelo.

“Oni su divni gosti, hranu spremamo tako što se sa njima dogovaramo šta žele toga dana da jedu. Uglavnom su to domaći specijaliteti jer su oni veoma otvoreni da probaju nove ukuse. Jedu dosta voća i mi se trudimo da u svakom trenutku njima budu dostupne sveže rashlađene maline, kajsije, breskve, sve ono što kod nas uspeva”, priča kuvarica Slađana Radičević.

A najmlađi gosti u glas kažu da im se najviše dopala vožnja traktorom, radionica na kojoj su devojčice pravile venčiće za kosu od poljskog cveća a dečaci praćke, kupanje u bazenu i druženje sa životinjama.

Ono što je njihove roditelje posebno obradovalo jeste dobar apetit i rumenilo u obrazima o kome su u Moskvi mogli samo da sanjaju.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...